We naderen de climax van de RDB-ranking 2007-2008. In café de Vrijboom in Beuningen beginnen vanavond om 20.00 uur de eerste wedstrijden van het finaletoernooi. 32 deelnemers gaan strijden voor de hoogste posities in het klassement. Tevens gaan de acht beste dames strijden voor de damesrankingtitel.

De avond zal beginnen met een shootout. Van de top 32 hebben zich 30 spelers ingeschreven voor het eindtoernooi. Patrick Homan en Wesley van den Hurk zijn er niet bij. Erik Hartendorf, Martijn Gielen, Ralph Suurmond en Johan van Gelderen zullen door middel van een shoot-out beslissen wie de twee extra plaatsen in mogen nemen. Hetzelfde geldt voor het damestoernooi. Op de achtste plaats staan drie dames gelijk en er kan er slechts een meedoen. Anita Zomerschoe, Thea Braam en Sandra Kinkelaar mogen onderling uitvechten wie deze achtste positie in zal nemen. De shoot-outwedstrijden beginnen om 19.15 uur. Van de shoot-outspelers en speelsters wordt verwacht dat zaterdag om 19.00 uur aanwezig zullen zijn.

De strijd om de titel is erg spannend geworden. Jermaine Hardeman is al sinds de eerste rankingavond de lijstaanvoerder. Zijn voorsprong op Roy van Beem bedraagt 16 punten. Op het finaletoernooi zijn echter zoveel punten te verdelen dat zijn eerste positie nog zeker niet veilig is gesteld. Gilbert van der Meijden, Cees Plug en Elroy Ruzette hebben theoretisch ook nog alle kans om de eindwinnaar van deze rankingeditie te worden. Verder zal de strijd om een zo goed mogelijke klassering en de dagoverwinning losbranden.

Bij de dames staat Ellis Burink bovenaan. De winnares van de vorige editie zal echter moeten knokken om haar titel te kunnen prolongeren. Ester Wagemans, Wilke Heinemans en Sylvia Makken staan op een geringe achterstand. Kansen genoeg voor alle dames om in dit laatste toernooi de titel te pakken.

Iedereen is van harte welkom om naar de climax van de ranking te komen kijken.

Locatie: Cafe de Vrijboom
Adres: van Heemstraweg 66
Plaats: Beuningen
Aanvang shootout: 19.15 uur
Aanvang hoofdtoernooi: 20.00 uur