RDB-ranking in Goffertboerderij

Vanavond, zaterdag 27 december, staat de RDB-ranking op het programma . Het derde toernooi in de ranking-cyclus wordt gespeeld in Partycentrum De Goffertboerderij. De Goffertboerderij doet dit seizoen voor het eerst mee met de ranking. Een sjieke zaal gelegen in Nijmegen, perfect geschikt voor dit topevenement.

Wat gebeurde er vorige maand ook alweer?
170 darters waren aanwezig in Het Triavium en ze streden voor wat ze waard waren.


Sommigen konden zich al vroeg op de avond volledig concentreren op het bier.

De RDB-ranking werd verrast door de deelname van enkele toppers uit het land. Dick van Dijk, Gino Vos, Rilana Erades en zelfs Steve West was er. Zwaar geschut van buitenaf, dat beloofde extra vuurwerk en zij deden het zoals verwacht uitstekend. Niettemin, bij de RDB spelen ook mannen van kaliber. En niet alleen in de hoogste divisie! De ultieme finish kwam achter de naam van een derde divisiespeler. Joost Derksen van Missing Doubles maakte zich onsterfelijk door al vroeg op de avond fenomenaal 170 te finishen! Wat een klasse!

We kregen meerdere prachtige partijen te zien. Maar er was ook drama.
Pechvogel van de dag werd Geert van de Berg. Na een zwaarbevochten wedstrijd stond de stand 2-2 en Geert zette zich met een score van 78 weg op tops. Zijn tegenstander volgde en kwam ook op diezelfde dubbel. Met zijn derde pijl wurmde Geert die laatste dubbel er in en hij dacht dat de overwinning veilig was gesteld. Tot zijn schrik zag hij dat de schrijver 10 op het scorebord noteerde. Als Geert voor zijn worp op het scorebord had gekeken had hij kunnen zien dat de schrijver geen 78 maar 68 had genoteerd. En dan kom je op 50 uit en niet op 40. De telfout was spijtig genoeg niet meer te herstellen aangezien er doorgespeeld werd. Na het klungelige tellen maakte de schrijver vervolgens de juiste beslissing. Reglementair is de score niet meer terug te draaien als er gewoon doorgespeeld wordt. 10 over dus.
Zijn tegenstander finishte uiteraard direct en het drama was compleet.


Bestuurslid Micha Jans wacht op antwoord van de rankingorganisator op de vraag wie er in deze zaal niet tot 78 kan tellen. De organisator onthoudt zich van commentaar.

Bij de dames ging de eerste prijs naar Rilana Erades. Zij bereikte de laatste 16 in de winnaarsronde. Een goede prestatie van de winnares van de Champions League.


De tweede prijs bij de dames werd wel een heel klein prijsje. Zes dames maakten aanspraak hierop en zij mochten 30 euro delen.

In de winnaarsronde hadden de klassementsspelers het niet makkelijk. Het zware geschut van buitenaf elimineerden belangrijke spelers voor het klassement. De finale ging uiteindelijk tussen twee niet-RDBspelers, Dick van Dijk en Gino Vos. Zoals al eerder vermeld deze maand won Gino de finale.

Zoals gezegd, ook Dick van Dijk was er. Dick werd wereldkampioen in 2005 toen hij nog onder de RDB-vlag speelde. Dick werd nu tweede en hetzelfde gold voor Mario Friedrichs. Beiden gingen lachend ten onder in de finale. Dick in de winnaarsronde tegen Gino Vos en Mario in de finale van de verliezersronde tegen Jordy Terburg.

En nog een keer met z’n allen op de foto. De gelukkigen van het tweede RDB-rankingtoernooi in Het Triavium.


3e RDB-ranking
Zaterdag 27 december
Partycentrum De Goffertboerderij
Goffertweg 7
6532 AA Nijmegen
024-3453093
ps. gelieve bij de inschrijving zo gepast mogelijk betalen; de bank zat dicht dus er is weinig wisselgeld.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *