Op zaterdag 27 en zondag 28 juni jl. zijn in Nieuwegein weer de nationale kampioenschappen gehouden. En de RDB heeft wederom drie prijzen in de wacht gesleept!

Koetshuis-Reek 1 wist op de zaterdag in de oververhitte Heidehal de nationale titel van de 2e divisie in de wacht te slepen. En daarmee scoorde dit team een regelrechte triple, want de voorgaande jaren gingen de titels in de 4e en 3e divisie naar dit ijzersterke team.

Koetshuis-Reek 3 wist voor het eerst in haar bestaan de nationale titel te veroveren en wel in de 3e divisie. Ging het vorig jaar nog mis in de halve finale van de 4e divisie, dit jaar liet dit team zien over stalen zenuwen te beschikken en wist eigenlijk met gemak de titel binnen te halen.

Ons 4e divisieteam, Limburgia Beuningen 1 van Jos Megens, wist na een moeizame start in de poulefase, de eerste wedstrijd ging jammerlijk met 4-3 verloren, toch nog de laatste 8 te halen omdat na de eerste wedstrijd het team echt op gang kwam. En dus haalden ze alsnog de kwarfinale en moesten ze aantreden tegen de oud-teamgenoten van Raymond van Barneveld, die in de 4e divisie opnieuw zijn begonnen. Al snel kwam Limburgia met 2-0 achter maar daarna begonnen ze te gooien als ware kampioenen en Jos knalde er zelfs nog een 115-finish uit voor de 2-2. Daarna was de sju eraf en konden de Hagenezen er met de 4-2 overwinning vandoor gaan. Maar een 5e plaats van Nederland vinden wij natuurlijk een heel knappe prestatie!

Op de zondag was het de beurt aan de 1e en Eredivisie. EDC-Zuid 1 sneuvelde helaas al in de poulefase en dus was het aan ons eredivisieteam De Snor om de derde prijs van dit weekend te pakken.
De poulefase werd gemakkelijk doorlopen, drie overwinningen op rij. De knock-out fase begon erg spannend, in de kwartfinale stond het na de singles 2-2 maar de vier ijzersterke spelers van De Snor wisten de partij in de koppels toch naar zich toe te trekken: 4-2. In de halve finale wachtte het eredivsieteam van de FDB, met o.a. Rick Hofstra. Na de singles stond het al 3-1 voor de FDB en dus zouden de koppels wel eens de beslissing kunnen brengen. En zo gebeurde, het eerste koppel ging ook naar de FDB en zo strandde De Snor in de halve finale, maar mocht derhalve wel de derde prijs mee naar huis nemen.

En dat was nog niet alles. Ook op de nationale bekerkampioenschappen van 14 juni jl, heeft de RDB een prijs gepakt. ’t Kroegje 1 werd derde, omdat de halve finale het eindstation bleek voor de winnaar van de Rivierenland Cup.

Wij feliciteren alle deelnemende teams van harte met de behaalde resultaten.

Tekst: Micha Jans