RDB-teams bereiken play-offs

Vandaag werd de achtste speeldag in de Landelijke Competitie gespeeld. Tegenstander van onze dames en heren was de SDC waarvan in de heenwedstrijd door beide teams ruim werd gewonnen.

De wedstrijd begon wat stroef bij onze heren. De scores liepen prima maar de dubbels werden in sommige gevallen niet geraakt. Na de eerste twee partijen stond het dan ook 1-1 en na de volgende singles keken onze mannen zelfs tegen een 3-1 achterstand aan. Terugvechten dus, en dat gebeurde in de twee volgende singles: 3-3. Na de zevende en achtste single moesten onze mannen opnieuw tegen een achterstand aankijken, deze keer 5-3. De negende single viel gelukkig onze kant op en zo kon het met 5-4 achter nog alle kanten op.

Ook deze keer bleek weer dat de koppels het sterke punt van ons herenteam is. Alle vier de koppels gingen naar onze heren waardoor de achterstand veranderde in een voorsprong van 8-5.

Eén puntje was dus nu genoeg om de play-offs definitief veilig te stellen en dat gebeurde na het eerste trio al: 9-5! Een zucht van verlichting ging door D.C. de Rijnvogels want hiermee waren de play-offs voor onze mannen definitief zeker!

Maar ook dit was natuurlijk nog niet genoeg. Er werd ook nog even aan het saldo gewerkt. De twee volgende trio’s én de captainsgame vielen ook in RDB-voordeel uit waardoor de eindstand 12-5 werd. Na de laatste single zijn er slechts 3 legs afgestaan aan de tegenstander, een ware topprestatie!

En ook onze dames hadden niet bepaald het zuur in de armen vandaag. Net als in de heenwedstrijd waren de dames van SDC kanonnenvoer. Alle vijf de singles en de twee opvolgende koppels gingen naar onze dames waardoor er een 7-0 tussenstand te noteren viel en daarmee zijn ook onze dames geplaatst voor de play-offs!

Het volgende koppel liep niet zoals het moest en moesten de dames dus aan SDC laten maar het vierde koppel, de teamronde en de captainsgame vielen weer in RDB-voordeel uit. En net als in de heenwedstrijd werd het ook nu 10-1.

En daarmee zijn zowel onze dames als onze heren samen geplaatst voor de play-offs, iets dat al ruim 10 jaar niet meer gelukt was. Wij feliciteren beide teams met deze puike prestatie!

Voor de heren rest nog de wedstrijd tegen DVS, op 28 april a.s. Ook de dames spelen dan, maar zij spelen ook nog op 12 mei tegen DVK.Kortom, wederom een prachtige dag!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *