RDB-teams lijden nederlaag in Groningen

De tweede wedstrijd van het LaCo-seizoen was er één tegen de dames en heren van DOGD uit Groningen, zeer kort op de eerste speelronde dus. De bus vertrok al vroeg richting Groningen, aangezien de wedstrijd reeds om 11.30 aan zou vangen.

 

De eerste twee singles bleven dicht bij elkaar en hadden dus ook zomaar de RDB-kant op kunnen vallen. Helaas lieten de dubbels Patrick en Danny in de steek en moesten beiden met 2-3 hun meerdere erkennen in de tegenstander. Ook Sjors kon zijn single niet winnen, de eerste die zijn single winnend afsloot was Vincent. Daarna volgden opnieuw twee singles van Frank en Rutger die helaas ook eindigden in een 3-2 nederlaag, waardoor er, net als vorige week, na 6 singles tegen een 5-1 achterstand aangekeken moest worden. Zouden onze heren het opnieuw recht kunnen trekken? Dat leek er wel op, want Richard won zijn single met 3-1 en Sjoerd en Martin brachten, beiden met een 3-2 overwinning, de stand terug tot 5-4.
Van de koppelpartijen gingen er maar liefst 3 verloren, de twee laatsten ook weer met een 3-2 nederlaag. Het bleef dus zeer dicht bij elkaar vandaag maar het viel net niet de RDB-kant op. Een 8-5 tussenstand dus. Alles moest nu gewonnen worden om de winst nog onze kant op te krijgen. Het eerste trio ging al verloren waardoor die mogelijkheid er niet meer in zat. Zoveel mogelijk punten halen kon nog wel. Trio 2 en trio 3 vielen gelukkig de RDB-kant op. De captainsgame zou het 8e punt op moeten leveren maar Martin moest helaas een nederlaag incasseren. Eindstand een 10-7 nederlaag.

 

Onze dames maakten het deze keer net even wat spannender. Kelly begon de partij goed met een klinkende 3-0 overwinning. Ria deed goed haar best, maar de laatste dubbel in de 5e leg was net iets teveel gevraagd deze keer. Renate bleef in de 3e single ijzig koel en rekende ook snel met 3-0 af met haar tegenstandster. Monika en Jacqueline deden hun best en gooiden helemaal niet slecht, maar moesten toch allebei met 3-1 een nederlaag incasseren. Tussenstand na de singles: 3-2 voor DOGD.
De koppels waren in evenwicht. Monika en Renate wonnen hun eerste koppel met 3-2 maar verloren de 2e met 1-3. Jacqueline en Kelly maakten er 2 spannende wedstrijden van, beiden tot de volle 5 legs. Eentje in RDB-voordeel, eentje in DOGD voordeel waardoor te tussenstand 4-5 was. Ook de teamronde werd helaas verloren door het missen van de dubbels op de cruciale momenten. Aan Ria de schone taak na haar verloren single de captainsgame in RDB-voordeel te beslissen. En dat lukte met 3-1. Met een eindstand van 5-6 leden onze dames dus de tweede nederlaag op rij maar ze hebben goed gestreden.

 

De volgende wedstrijd is op 8 november. Dan spelen alleen onze RDB-heren tegen DVS, onze dames komen pas weer op 7 februari 2015 in actie tegen FDB.

 

Ondanks de nederlaag was de sfeer uitermate goed, op naar de volgende wedstrijden!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *