RDB-teams lijden nederlaag tegen DBMN

In de derde speelronde van de Landelijke Competitie zijn de dames en heren van de RDB tegen een nederlaag opgelopen bij en tegen DBMN.

Bij de heren viel het allemaal niet niet in RDB-voordeel. Veel singles eindigden in 3-2 voor de tegenstander, waardoor de einduitslag wellicht enigszins vertekend genoemd kan worden. Maar helaas telt dat allemaal niet. Na de singles keken onze heren al tegen een 6-3 achterstand aan. In de koppels werd er ook nog weliswaar een puntje gesprokkeld maar echt baten mocht het allemaal niet. DBMN liep uit naar 9-4. Ook de trio’s, normaal het sterke punt van onze heren, lukte het vandaag allemaal niet. Alleen de captainsgame werd nog gewonnen door Daniël Budding waardoor de eindstand uiteindelijk uit kwam op 12-5 in het voordeel van DBMN.

Bij de dames liep het allemaal heel anders. Wederom ontspon de wedstrijd zich tot een onvervalste kraker, zoals zo vaak tegen de dames van DBMN. Soepel ging het echter allemaal niet. De eerste drie singles gingen verloren maar de twee opvolgende singles werden dan gelukkig nog gewonnen waardoor de tussenstand tenminste nog iets draaglijker leek. Maar in de koppels rechtten onze dames de rug en wonnen zelfs drie van de vier koppels waardoor een achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Zouden onze dames dan sinds lange tijd weer eens gaan winnen van DBMN? Het antwoord daarop kwam in de twee opvolgende partijen. De teamronde moest aan DBMN worden gelaten en de captainsgame werd gespeeld door debutant Larissa Smits die het niet lukte het laatste punt binnen te slepen. En zo kwam de einduitslag van deze kraker uit op 6-5 in het voordeel van DBMN.

De volgende wedstrijd is alweer over twee weken, dan staat de thuiswedstrijd tegen DVO op het programma.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *