RDB-teams lijden nederlaag tegen DBMN

In de Landelijke Competitie hebben de beide RDB-teams een gevoelige nederlaag opgelopen tegen DBMN uit Midden-Nederland.

Bij de heren leek het bij de aanvang van de wedstrijd nog gelijk op te gaan en te leiden tot een spannende wedstrijd. Na de eerste 6 singles was het nog 3-3, maar daarna liepen de heren van DBMN snel uit naar een 6-3 voorsprong, die na de koppels zelfs al was uitgebreid tot 9-4.
Ook in de trio’s werd nog een puntje vergaard en de captainsgame was gelukkig ook nog voor ons. Een uiteindelijke 11-6 nederlaag waarmee de play-offs enigszins uit het zicht verdwenen lijken. Maar wie weet kan in de laatste twee wedstrijden voor de heren de laatste strohalm nog gepakt worden.

En ook bij onze dames moesten we deze wedstrijd concluderen dat de ene wedstrijd zeker niet de andere is. Zo’n dag dat echt álles de verkeerde kant op valt en dat de tegenstander nét voor je neus de dubbel raakt in elke leg waardoor de cijfers een vertekend beeld kunnen geven van het wedstrijdverloop.
De singles gingen dan ook allemaal verloren waardoor er een stand op het bord verscheen die we bij onze dames allang niet meer gewend waren: 5-0 achter. In de koppels liepen de dames van DBMN verder uit naar 6-0, maar in het tweede koppel werd dan toch eindelijk het eerste punt gepakt.
Rekenmeesters gingen aan de slag. Een tweede punt zou genoeg zijn om DBMN in de stand nog net voor te blijven. En da laatste punt werd dan toch nog gehaald in de captainsgame. Een gevoelige 9-2 nederlaag dus. Het hangt er nog om wat de andere concurrent DONHN gedaan heeft maar onze dames blijven in ieder geval in de top van de ranglijst.

De volgende wedstrijd is alweer over 3 weken, dan de uitwedstrijd tegen DBA uit Almere.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *