In de vierde speelronde van de Landelijke Competitie hebben de RDB-teams goede zaken gedaan. Zowel de heren als de dames gingen er na een zeer spannende strijd met de winst vandoor.

Bij de heren zag dat er na eerste vijf singles allerminst naar uit aangezien er tegen een 4-1 achterstand aangekeken werd. Maar onze heren richtten zich op en keerden de wedstrijd om tot een 5-4 voorsprong na de singles. In de koppelpartijen was het niet minder spannend. De RDB en de DVO bleven dicht bij elkaar en vochten voor elk punt. Uiteindelijk stond er na de koppels een 7-6 voorsprong op het scorebord. En wederom bleken de trio’s het sterke punt van onze heren. In het derde trio werd de winst over de streep getrokken en was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Alleen de captainsgame moest nog aan de DVO worden gelaten maar met een 9-8 winst hebben de heren flink wat vertrouwen getankt.

Bij de dames was het zeker niet minder spannend. Wederom schoten ze uit de startblokken met een 3-0 voorsprong en een snelle race naar de winst lag op de loer. Maar zo gemakkelijk ging het in het vervolg van de partij niet. De vierde en vijfde single gingen verloren waardoor DVO terug kwam tot 3-2. Twee sterke koppelpartijen volgden en de winst leek dus snel binnen handbereik met een 5-2 tussenstand. Maar wederom liet DVO zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en vocht zich terug tot 5-4. De teamronde velde met een dubbel-2 finish uiteindelijk dan toch het vonnis. En ook de captainsgame werd dan toch nog in RDB-voordeel beslist waardoor onze dames met een mooie 7-4 overwinning naar huis gingen.

Lang krijgen onze teams geen rust, want a.s. zaterdag, 26 oktober, staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan de uitwedstrijd tegen DBBR uit de Bollenstreek.