In de Landelijke Competitie hebben de beide RDB-teams zeer goede zaken gedaan. De dames en heren van DONHN (Noord-Holland Noord) kwamen op bezoek en zijn net als in de uitwedstrijd verslagen.

De heren maakten een vliegende start en drukten het gaspedaal nog verder in gedurende singles. Na de eerste 9 partijen viel er al een 7-2 voorsprong te noteren tegen de nummer laatst uit de poule. En daarmee leek opnieuw een ruime overwinning te worden geboekt. En dat werd in de koppels nog maar eens onderstreept, ook deze gingen alle vier naar onze heren: 11-2. Alleen in de trio’s en in de captainsgame werd DONHN nog een puntje gegund met een 13-4 eindstand.

En door deze uitslag hebben de heren toch nog een kleine kans op de play-offs in juni. Ze zijn dan nog wel afhankelijk van resultaten in de andere poules. Nog even afwachten dus, want voor de heren was dit de laatste wedstrijd van de competitie.

Bij de dames was de wedstrijd tegen de DONHN op papier een ware kraker aangezien dit een wedstrijd was tussen de nummer één en twee van de ranglijst. Zou ook dit weer een thriller worden zoals zo vaak tegen deze tegenstander? In de singles bleek dat niet, aangezien deze allemaal in RDB-voordeel werden beslist: 5-0. Maar tegen de DONHN wil dat zeker niks zeggen. Het eerste koppel ging namelijk naar de tegenstander maar in de opvolgende drie lieten onze dames toch nog maar eens hun klasse zien, al ging het op sommige momenten moeizaam. Een 8-1 tussenstand dus die in de teamronde zelfs werd uitgebreid tot 9-1. Alleen captainsgame werd nog aan de tegenstander gegund. En zo stond net als vorige week tegen de DBA er opnieuw een 9-2 eindstand op het bord.

In de stand blijft het ongekend spannend bovenin aangezien zowel de RDB als de DONHN en DBMN de competitie kunnen winnen. Het hangt allemaal af van de laatste twee speelronden én een inhaalwedstrijd tussen DONHN en DBMN.

Onze dames rest alleen nog de wedstrijd tegen RDO over twee weken op zaterdag 20 april. To be continued!