RDB-teams winnen eerste thuiswedstrijd

Het herenteam heeft ten opzichte van vorig seizoen enkele veranderingen ondergaan, O.a. Danny van Klompenburg en Ricardo Ulrich zien we helaas niet meer terug in het team. Jerry Kaldenberg stroomt via de jeugd door naar de heren.

Al snel keken onze heren tegen een 3-0 achterstand aan, maar trokken dit in de volgende partijen terug tot 3-2. De twee volgende singles moesten aan SDC worden gelaten. Een 5-2 achterstand dus. De laatste 2 singles werden echter overtuigend gewonnen waardoor er met 5-4 nog alle kansen waren.

De koppels bleken vorig jaar één van de wapens van de RDB-heren en dat was ook in deze wedstrijd niet anders. Alle vier de koppelpartijen werden overtuigend gewonnen waardoor er met een 8-5 tussenstand nog maar één punt nodig was om de winst binnen te halen.

Maar dat een laatste punt binnen slepen niet altijd vanzelfsprekend is bleek ook nu weer. De eerste twee trio’s gingen helaas allebei met een nipt verschil verloren. Maar uiteindelijk werd in het derde trio toch eindelijk het winnende punt binnen gehaald. En ook de captainsgame werd gewonnen door de RDB waardoor de eindstand uit kwam op 10-7.

Dames

Ook het damesteam heeft de nodige veranderingen ondergaan. Onder andere Kelly Streef, Jacqueline Jansen en Petra Marcus hebben he team verlaten en treden nu aan met twee nieuwe speelsters te weten Melanie Vermaas en Jacqueline Geel die dus ook gelijk een basisplaats hebben weten te veroveren

In de singles begonnen onze dames met een 1-0 achterstand maar wisten dit snel om te buigen tot een 2-1 voorsprong. De 4e single ging helaas verloren maar de voorsprong werd opnieuw gepakt na de 5e single waardoor er een 3-2 voorsprong te noteren viel

En de voorsprong werd doorgetrokken in de eerste koppelpartij die werd gewonnen. De twee opvolgende koppels gingen helaas naar de SDC maar het laatste koppel werd weer op overtuigende wijze binnen gehaald. Met een 5-4 tussenstand dus ook hier nog één punt nodig om de winst in RDB-voordeel te beslechten.

En het winnende punt werd al behaald in de teamronde waarmee de 1e winst van het seizoen een feit was. En de overwinning werd nog groter door ook de captainsgame in RDB-voordeel te beslissen. Een mooie 7-4 eindstand dus voor onze dames.

Jeugd

De jeugd speelde vandaag hun eerste thuiswedstrijd tegen de FDB en won deze met 6-5.

Alle teams van harte gefeliciteerd met de overwinning!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *