In de vijfde speelronde van de Landelijke Competitie hebben de RDB-teams zeer goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen DBBR. De heren wonnen na een spannende strijd met 10-7. De dames toonden nogmaals hun klasse en wonnen ruim met 8-3.

De heren hadden een valse start door na de eerste twee singles tegen een 2-0 achterstand aan de kijken. Daarna ging de motor echter lopen en stonden onze heren na de singles al met 6-3 voor. De winst leek snel binnen handbereik maar DBBR wilde zich niet zomaar snel naar de slachtbank laten leiden. De eerste twee koppels waren voor de RDB. Met een 8-3 voorsprong dus nog maar één punt nodig om de overwinning binnen te halen. Echter duurde dat tot het tweede trio voor het negende punt werd binnengehaald aangezien DBBR de twee opvolgende koppels en het eerste trio won. Er kwam zelfs nog een tiende punt bij en ook DBBR mocht nog een puntje mee naar huis nemen in de laatste twee partijen. Een prachtige 10-7 overwinning dus. En dat schept alle vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen DOGD.

De dames lieten nog maar weer eens zien waarom zij in juni de landstitel hebben behaald. Koploper DBBR moest na de snelle singlepartijen al tegen een 4-1 achterstand aan kijken waarmee een ruime overwinning opnieuw in de maak leek. Het eerste koppel leek naar DBBR te gaan maar in een ware thriller wisten onze dames de 2-0 achterstand in de partij om te buigen tot een 3-2 winst en kwamen dus goed weg. Het koppel erna ging echter een stuk makkelijker waardoor er een 6-1 tussenstand te noteren viel. Tijd voor de wisselspeelsters om te laten zien wat ze in huis hebben. En ook zij gingen deelden mee in de ruime overwinning. Koppel drie moest nog aan DBBR worden gelaten maar het laatste koppel was weer voor de RDB-dames evenals de teamronde. De captainsgame werd niet gewonnen maar een prachtige 8-3 overwinning was het resultaat.

En daarmee doen de beide teams zeer goede zaken in de poules. De volgende wedstrijd is alweer over 2 weken, dan de thuiswedstrijd tegen DOGD.