Aankomende dinsdag 13 mei en donderdag 15 mei worden in de grote zaal van Café De Vrijboom in Beuningen twee kwalificatietoernooien voor de Champions League of Darts gespeeld. 24 heren en 8 dames van de RDB gaan op deze twee dagen strijden voor de tickets voor de Champions League of Darts.
De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. De loting wordt verricht om 19.30 uur.
Iedereen (vrijwillige schrijvers ook!) is welkom om de top van de RDB in actie te zien.

In het herentoernooi wordt er gespeeld in vier poules van zes deelnemers. De nummers een en twee van de poule gaan door naar de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales gaan we verder in een knock out-systeem.

Bij de dames hebben we twee poules van vier deelnemers. Hier geldt hetzelfde principe, de nummers 1 en 2 van iedere poule gaan in een knock-out systeem verder.

Bij een gelijke stand in de poulefase wordt hetzelfde systeem gehanteerd als bij de RDB-ranking, (zie de finaledagpagina van de RDB-ranking)

Zowel voor de dinsdag als voor de donderdag geldt dat de winnaar bij de heren en de winnares bij de dames een ticket voor deelname aan de Champions League ontvangt. Bovendien ontvangt de nummer 1 een prijzengeld van € 150,- als onkostenvergoeding. Voor de nummers 2 is een bedrag van € 50,- beschikbaar; voor de nummers 3 en 4 is dit een bedrag van € 25,-.

De winnaars van de toernooien (2 dames en 2 heren) nemen namens de Rivierenland Darts Bond deel aan de Champions League of Darts 2008. Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 13 september 2008 in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

De winnaar van deze Champions League krijgt een directe plaatsing bij de Zuiderduin Masters 2008 en de Winmau World Masters 2008 en plaatsing voor de play offs van de Lakeside 2009.