De Rivierenland Darts Bond heeft in café De Klok in Gendt voor het derde jaar in successie de strijd om de Gelderland Cup gewonnen van de ADO. Dankzij overwinningen van 't Kroegje 1, de Vogelpikkers en Koetshuis-Reek 1 kwam de eindstand op 3-2 in het voordeel van de RDB.

Voor beide dartbonden geldt dat de teams zich kunnen plaatsen voor de Gelderland Cup door middel van het winnen van de divisiekampioenschappen. Voor de RDB kwamen in actie; 't Kroegje 1, Optimi, Vogelpikkers, Ons Hoekje 3 en Koetshuis-Reek 1. De kampioenen van de ADO: 't Kroegje 1, De Onderbouw 170, Fisherman's World. DC-Eteam en  Plok 6.

 

In de Gelderland Cup wordt er over dertien partijen gespeeld. Vier singles, vier koppels 701 en vier extra koppelpartijen. 301 dubbel in dubbel out voor de hogere divisies en voor de lagere divisies 2 koppelpartijen 301 en twee koppelpartijen tactics (best of 3). En natuurlijk de bierronde. De wedstrijd eindigt zodra een team zeven punten heeft bereikt.

De vierde divisie was het eerst klaar met de wedstrijd. De mannen uit Reek gaven dit seizoen duidelijk hun visitekaartje af bij de RDB. Met twee teams stormden ze de vierde divisie binnen. De finale van het algeheel kampioenschap van die vierde divisie werd dan ook een leuke confrontatie tussen Koetshuis-Reek 1 tegen Koetshuis Reek 2. Het eerste team werd de uiteindelijke winnaar. Nadat Robin Hendriks, ook spelend bij de Kastanje 2, voor Plok 6 het eerste punt binnensleepte ging daarna alles in sneltreinvaart naar het Koetshuis. 7-1 werd de eindstand en daarmee 1-0 in het voordeel van de RDB.Koetshuis Reek 1 veroverde met deze winst alweer de vierde titel van dit seizoen. Na de overwinning in de Rivierenland Trophy, het kampioenschap in 4A en het algeheel kampioenschap van de vierde divisie zijn zij nu ook Gelders Kampioen vierde divisie. Volgende week staat het nationale kampioenschap nog op het programma. Kunnen zij de maximale buit dit jaar binnenhalen?

De Vogelpikkers waren net zoals voortgaande jaren grote met overmacht algeheel kampioen geworden, nu van de tweede divisie.  In de Gelderland Cup zijn zij dan ook bij alle edities aanwezig geweest. De Vogelpikkers zijn een zeker punt voor de RDB op dit kampioenschap. Slachtoffer was Fisherman's World.  De zeven punten waren snel bij elkaar gevoggeld en voor de derde keer op rij zijn de Vogelpikkers Gelders Kampioen. De stand na deze wedstrijd 2-0 voor de RDB.

In de eerste divisie was het 't Stuupke DTS die na een spannende strijd tegen Optimi algeheel kampioen werd. 't Stuupke liet echter de kans aan Optimi om naar de Gelderse Kampioenschappen te gaan. 't Stuupke zal wel deelnemen aan de Nationale Kampioenschappen in Nieuwegein volgende week.  Zoals gezegd, Optimi was de plaatsvervanger. En ze hadden het zwaar tegen De Onderbouw 170 van de ADO. De juiste vorm ontbrak bij de teamleden van Optimi en De Onderbouw had weinig moeite om dit behendig uit te spelen. Een stevige 7-2 overwinning voor de Onderbouw. Zij zijn Gelders Kampioen van de eerste divisie. De ADO kwam door deze overwinning terug tot 2-1

 

Met nog twee partijen te gaan zag het er goed uit voor de RDB. In de derde divisie had Ons Hoekje 3 een lastige klus te klaren tegen het sympathieke DC-Eteam. Spanning alom en in de partijen werd er tot het bittere eind gevochten door beide teams. Het waren de dubbels die het verschil maakten. De derde divisie kampioen van de ADO was daar net iets gewiekster in dan Ons Hoekje en daardoor gingen de meest zwaarbevochten punten naar DC-Eteam. Uiteindelijk werd het 7-4. Wederom een punt voor de ADO.

Vlak voor dat DC-Eteam het punt binnenhaalde voor de ADO was de strijd echter al beslist. De eredivisiekampioen van de ADO ging kopje onder tegen de trots van Rivierenland, 't Kroegje 1. 't Kroegje 1 haalde dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer het kampioenschap van de eredivisie binnen, een fantastische prestatie. De RDB-toppers van ‘t Kroegje lieten op het Gelders Kampioenschap zien dat zij iedereen kunnen verslaan. Ook zichzelf.  Het werd een weergaloze zege, 7-2  in het voordeel en in het nadeel van 't Kroegje 1. We mogen ons gelukkig prijzen dat de heren die voor de RDB uitkwamen die avond net iets scherper waren dan het gezelschap dat voor de ADO uitkwam, anders was de eindstand in het voordeel van de ADO geweest. Zondag 24 juni gaat 't Kroegje naar het Nationaal Bekerkampioenschap en op zondag 1 juli naar het Nationaal Kampioenschap voor de eredivisie.

Na een kleine loting mocht Koethuis-Reek 1 de Gelderland Cup voor een jaartje meenemen.