RDB wint Gelderland Cup

In café de Klok kwamen zondag 19 juni de divisiekampioenen van de Arnhemse Darts Organisatie (ADO) en de Rivierenland Darts Bond samen om te strijden voor de Gelderland Cup. De afgevaardigden voor Rivierenland waren: ’t Kroegje 1, ’t Kroegje 2, Pendon Darts en The Vogue. E.D.C. 1, D.C.E. 4, Plok7 en Fisherman’s World waren er namens de ADO.
Pendon Darts (3e divisie) en The Vogue (4e divisie) hebben zich in deze eerste editie de titel Gelders Kampioen toegeëigend. Voor Arnhem namen E.D.C. 1(eredivisie) en D.C.E. 4 (2e divisie) deze titel mee naar huis.

Het speltype bij deze kampioenschappen was enigszins aangepast. Er werd in elke divisie gespeeld over 13 partijen, 7 punten moesten behaald worden om de overwinning veilig te stellen.

Een bliksemstart was er voor The Vogue. In hoog tempo werden de partijen afgewerkt. In de andere divisies was men nauwelijks klaar met de singlepartijen toen The Vogue al op matchpoint stond. Fisherman’s World van de ADO kon nauwelijks iets inbrengen tegen dit Elster geweld. Met een 7-1 overwinning deed The Vogue erg goede zaken voor Rivierenland.


The Vogue, Gelders Kampioen 4e divisie

Pendon Darts en Plok 7 waren aan elkaar gewaagd. De eerste twee partijen gingen na zenuwslopende vijfleggers naar Plok 7. De toon was gezet, er zou voor elk punt gestreden worden. Het Pendonvuur wakkerde op het juiste moment aan en de achtervolging werd ingezet. Een achtervolging die al snel een tussensprint werd en daarna werd doorgetrokken naar een definieve eindsprint. Plok 7 verloor met name in de koppelpartijen de grip op de wedstrijd door de gedrevenheid van de Pendonclub. Het verschil was klein maar de punten bleven aan RDB-kant binnenstromen. Het eindresultaat was 7-3 en Pendon Darts mag zich Gelders Kampioen 3e divisie noemen.
Door deze overwinning zag het er rooskleurig uit voor de RDB, 2-0 voor.


Pendon Darts, Gelders Kampioen 3e divisie

De kraker van de middag was de partij uit de tweede divisie, ’t Kroegje 2 – D.C.E. 4
Direct was er een voorsprong voor ’t Kroegje 2 en deze voorsprong werd bijna de gehele partij gehandhaafd. D.C.E. 4 was de hele middag stug bezig met het goedmaken van de achterstand. Deze volhardenheid werd op het eind beloond en na de laatste koppelpartij 301, double in-double out , kwamen zij langszij. Beslissing in de bierronde, daar krijg je het publiek wel mee op de banken. De laatste dubbel was voor D.C.E. 4 van de ADO, die daarmee een verdiende 7-6 overwinning behaalde en het Gelders Kampioenschap 2e divisie veroverde.
De ADO bracht hiermee de stand terug tot 2-1


D.C.E. 4, Gelders kampioen 2e divisie

En dan de eerste divisie. ’t Kroegje 11 beantwoordde volledig aan de verwachtingen, ze kwamen niet opdagen. Ze hadden allemaal iets beters te doen dan darten op zondag. Ook prettig dat de wedstrijdleiding dit een kwartier voor aanvang van de wedstrijd te horen krijgt. Gelukkig schitterden ook de Dartfanatics door afwezigheid zodat het hele programma van de eerste divisie kon worden geschrapt.

En wat kunnen we zeggen over de strijd in de eredivisie?
Opvallend was dat topspeler van ’t Kroegje 1 Ronald Brandsen in het verkeerde shirt rondliep. Het shirt van E.D.C.1!! Er volgde een staaltje broedermoord. Brandsen haalde meedogenloos punt na punt binnen voor de kampioen van Arnhem. De wedstrijdsecretaris van de RDB dreigde nog om hem op staande voet enkele decennia te schorsen wegens overloperij maar Brandsen liet zich alles lachend welgevallen en met een grote grijns verzilverde hij ook nog eens het matchpoint. 7-2 voor E.D.C. 1, een verpletterende overwinning.
E.D.C.1 mag zich Gelders Kampioen 2004-2005 Eredivisie noemen.


E.D.C.1, Gelders Kampioen Eredivisie

De eindstand kwam daarmee op 2-2, het doelsaldo zou beslissen. Dankzij de stevige overwinningen van The Vogue en Pendon Darts viel de eindstand in het voordeel van de RDB uit 22-18.
De wisselbeker, De Gelderland Cup, gaat dit jaar naar Rivierenland.

– Laatste site_nieuws_items – Gelderland Cup vermist!!
Na de grootse successen is het team Pendon Darts samen met de door hun behaalde bekers én met De Gelderland Cup spoorloos verdwenen. Naar verluidt zijn zij gisternacht ergens in de bossen van Berg en Dal gesignaleerd, waar Mario Friedrichs zijn beste versies van Andre Hazes rond een kampvuur ten gehore bracht en waar ook andere drank- en overwinningsliederen door deze natuurrijke omgeving schalden. Sindsdien is er van Pendon Darts en de Gelderland Cup niets meer vernomen.
Heeft u relevante informatie over de Gelderland Cup of over dit team, neem vooral geen contact op met uw wedstrijdsecretaris.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *