Rebels en Broken Arrows winnen RDB bekerfinale
 
 
In een gezellig Partycentrum de Viersprong werd vandaag de RDB bekerfinaledag afgewerkt. De vier overgebleven teams uit de beide bekertoernooien streden om de prijzen.
 
 
Rivierenland Masters
 
 
De eerste halve finale ging tussen Rebels, de kampioen van de Eredivisie, en de Daltons, een partij die pas in het laatste koppel beslist werd. Ging het in de singles en na de eerste 2 koppels nog gelijk op, daarna trok Rebels door tot een 5-3 eindstand.
De Daltons zijn na de wedstrijd zonder afmelding direct vertrokken en hebben hun beker voor de 3e plaats niet mee genomen.
De andere halve finale ging tussen Veni Vidi Vici en The Goose. Veni Vidi Vici kwam in eerste instantie nog op een 2-0 voorsprong maar The Goose bleek in alles sterker deze dag en won uiteindelijk met 5-2.
En daarmee dus een finale tussen Rebels en The Goose. Rebels nam in deze finale een snelle 3-0 voorsprong maar The Goose kwam terug tot 3-1. In de koppels liepen Rebels uit maar the Goose pakte toch een koppelpartij, eindstand uiteindelijk 5-2.
 
 
Rivierenland Trophy
 
 
De eerste halve finale ging tussen FamilyCorner en DCM-99 All Stars. Wij verwachtten een spannende wedstrijd maar niets bleek minder waar. FamilyCorner had op alle fronten hun dag niet en moest in DCM-99 All Stars met een 5-0 winst hun meerder erkennen.
De andere halve finale was een stuk spannender. Niet te Pijlen nam na de singles een 3-1 voorsprong en ook deze partij leek snel beslist. Maar Broken Arrows vocht zich knap terug en won zelfs de partij met 5-3.
In de finale leek DCM-99 All Stars hun kruit te hebben verschoten, slechts 1 single partij ging naar de mannen uit Millingen aan de Rijn. Broken Arrows trok hun uitstekende vorm van het hele seizoen ook in deze finale door en won uiteindelijk met 5-1.
 
 
Rivierenland Cup
 
 
Restte nog de wedstrijd om de Rivierenland Cup, de wedstrijd die bepaalt wie er naar de Landelijke Bekerkampioenschappen op 10 juni mag afreizen. In die finale liet Rebels nog maar even zien waarom ze al jaren op rij de kampioen van de RDB zijn. Broken Arrows probeerde het wel, maar Rebels was met een 5-0 overwinning toch echt te sterk en zijn daarmee de winnaars geworden.
 
 
Dan ter volledigheid nog even alle uitslagen op een rij:
 
 
Rivierenland Masters
halve finales
Rebels – De Daltons 5 – 3
Veni Vidi Vici – The Goose 2 – 5
finale
Rebels – The Goose 5 – 2
 
 
Rivierenland Trophy
halve finales
Family Corner – DCM-99 All Stars 0 – 5
Niet te Pijlen – Broken Arrows 3 – 5
finale
DCM-99 All Stars – Broken Arrows 1 – 5
 
 
Rivierenland Cup
Rebels – Broken Arrows 5 – 0