Dinsdag 4 september, het begin van seizoen 2007-2008. Nadat de captains op die avond hun benodigdheden voor het nieuwe seizoen hebben afgehaald zal in café Matchroom het duel om de Rivierenland Cup plaatsvinden. Om 20.30 uur beginnen de twee bekerkampioenen aan de wedstrijd om de grootste cup van de RDB.

Het bekertoernooi van de RDB is de laatste jaren het podium waar de grote namen binnen onze bond van zich laten spreken.
We blikken terug en komen uit bij de Rivierenland Cupwinnaar van 2005-2006; een een uitzonderlijk jaar voor de Vogelpikkers. De prijzen stroomden binnen. Alle kampioenschappen die behaald konden worden, werden behaald. Algeheel kampioen van de derde divisie, Gelders Kampioen derde divisie, de winst op DCM ’99-2 in de Rivierenland Cup en de grootste prestatie van 2005-2006, het nationaal kampioenschap van de 3e divisie!
En ook afgelopen seizoen was het weer een prijzenfestival voor de Volgelpikkers. Nu was er het algeheel kampioenschap van de 2e divisie en zij werden Gelders kampioen van de 2e divisie.
De Vogelpikkers mochten de eer van Rivierenland wederom verdedigen in Nieuwegein. Op 31 juni 2007 streden zij om het nationaal kampioenschap 2e divisie. In de poulewedstrijden moest er flink geknokt worden om groepswinnaar te worden. Daarna volgden een serie excellente overwinningen. In de kwartfinale was er een stevige overwinnning op het zeeuwse team DT Molenhoek; in de halve finale was ook de Witte Raaf van Midden Nederland een paar maatjes te klein voor onze kampioen. En met een verpletterende 4-0 overwinning in de finale tegen Ut Team uit Den Bosch werd het nationale kampioenschap tweede divisie in Nieuwegein veroverd! Het tweede nationale kampioenschap voor de Vogelpikkers in successie! Een prestatie die zijn gelijke niet kent binnen onze dartbond.

Niet alle wedstrijden kunnen gewonnen worden. De titel in de Rivierenland Masters kon afgelopen jaar niet worden geprolongeerd. De Vogelpikkers bereikten weliswaar de finale, maar daar troffen zij ’t Kroegje 1. In de finale van het Masterstoernooi had ’t Kroegje 1 de regie in handen en ondanks een goede comeback van de Vogelpikkers kwam de eindoverwinning voor de mannen uit Rheden niet meer in gevaar. De Vogelpikkers konden door deze nederlaag de Rivierenland Cup niet verder verdedigen.


De Vogelpikkers

De Rivierenland Cup wordt een strijd tussen twee nationaal kampioenen. ’t Kroegje 1 tegen Koetshuis-Reek 1. ’t Koetshuis debuteerde vorig seizoen in de RDB en zij speelden een fantastisch seizoen. De finale om het algeheel kampioenschap van de 4e divisie werd gewonnen tegen Koetshuis-Reek 2. In de Rivierenland Trophy triomfeerden ze over De Daltons in de finale en ook het Gelders Kampioenschap van de 4e divisie werd aan de zegereeks toegevoegd.

Vervolgens mocht ’t Koetshuis aantreden op het nationaal kampioenschap voor de 4e divisie. Het werd een briljante performance van Geert vd Berg, Michael Verhofstad, Gijs van de Elzen , Martin van Gaal, Hans Verweij en captain Antoine van Bakel in Nieuwegein.

De meeste problemen ondervonden ze nog in de openingswedstrijd in de poule. Deze partij werd na harde strijd met een 4-3 overwinning afgesloten. Vervolgens werden de overige 4e divisiekampioenen van nederland weggeblazen. In de kwartfinales was Kypmantsje van de Friese Darts Bond volstrekt kansloos, 5-1 . In de halve finale werd Team Arends van de Darts Organsiatie Threant weggevaagd met 4-0 en ook de finale werd een walk-over, 5-1 tegen Pinkster van Stedendriehoek. In het eerste jaar voor de RDB direct een nationaal kampioenschap voor Koetshuis Reek 1, een briljante prestatie.


Koetshuis-Reek 1

Ondanks deze fantastische prestaties zal Koetshuis-Reek 1 dinsdagavond beginnen als de underdog in deze editie van de Rivierenland Cup. De tegenstander is van het allerzwaarste kaliber, de bekerkampioen van nederland, ’t Kroegje 1. Er is afgelopen jaar al veel geschreven en gesproken over dit team. De gedeeld tweede plaats op de NDB-ranking van Mark Wensink, het kampioenschap in de eredivisie, de winst in de Rivierenland Masters, het Gelders Kampioenschap eredivisie, de winst in de overgangsklasse van de superleague, de 3e plaats in het nationale kampioenschap voor de eredivisie en natuurlijk het nationaal kampioenschap voor bekerteams. 2006-2007 was het absolute topjaar voor ’t Kroegje 1. Louis Vink, Willem Derks, Ronald Brandsen, Mark Wensink en Herben Gerritsen behoeven geen verdere aankondiging, zij zullen dinsdag de favoriet zijn in het duel tegen Koetshuis-Reek 1. Maar darten blijft darten, alles is mogelijk.


’t Kroegje 1

Aanvang wedstrijd: 20.30 uur
Locatie: Matchroom