Het vijfde jeugdrankingtoernooi is op zaterdagmiddag 23 februari gespeeld. In Matchroom in Nijmegen verzamelden zich 22 jeugdspelers voor de dagzege en de rankingpunten. Yuri Koolhout verzorgde de loting. Er werd gespeeld in 4 poules, waarbij de beste 4 van iedere poule zich kwalificeerden voor de knock out fase. Alle overige deelnemers gingen in de verliezersronde strijden voor de winst.

Na de wedstrijden in de poules gingen 6 spelers richting de verliezersronde. Verrassende uitslag was toch wel de 2-1 overwinning van Dave van Embden op Roy van Beem. Dave moest daarvoor wel in de beslissende leg een 14-darter uit de hoge hoed toveren. Na een nieuwe pouleronde ging de finale van de verliezersronde tussen Sinan Chankaya en debutant Djordy Veenhof. Na een mooie wedstrijd wist Sinan de verliezersronde op zijn naam te schrijven.


Winnnaar van de verliezersronde, Sinan Chankaya

In de wedstrijden van de winnaarsronde moest meteen geknokt worden. Grootste teleurstelling was er (wederom) voor Peter Jansen van het Koetshuis. Hij kon niet geloven dat hij voor het derde toernooi op rij moest aantreden tegen Roy van Beem. Zijn zorg bleek terecht. Met 2 – 1 ging Roy een ronde verder en was het weer toernooi exit voor Peter. De wedstrijdleiding heeft toegezegd dat Peter zelf de loting mag verrichten voor het 6e jeugdtoernooi.

Bij de laatste 8 kreeg Roy van Beem een pittige tegenstander in Gilbert van der Meijden. De wedstrijd ging over de volle vijf legs met wedstrijdpijlen voor beide spelers. Roy besliste de wedstrijd in zijn voordeel. Ook Hermie van Orsouw kende in de kwartfinales stevige tegenstand van Mike de Swart. Ook deze wedstrijd ging tot het gaatje. Hermie had het geluk aan zijn zijde en mocht een ronde verder. Aan het eind van de dag toch ook een succesje voor Mike de Swart met de hoogste finish van de dag: 140. Uit handen van de eigenaar van Matchroom ontving hij de bijbehorende prijs.


De prijswinnaars: Sinan Chankaya, Roy van Beem, Wesley vd Hurk en Hermie van Orsouw

De halve finales kenden duidelijke winnaars. Roy van Beem wist Luc Peters te verslaan met 4 – 0. In een leg deed hij dat zelfs met een overtuigende 13-darter. Met dezelfde cijfers (4 – 0) wist Wesley van de Hurk zijn tegenstander Hermie van Orsouw te verslaan. Daarmee werd de finale een herhaling van het vorige toernooi. De beide kemphanen maakten er weer een aantrekkelijk schouwspel van. De eindzege was voor Roy van Beem, die met 5 – 3 de finale won.


de finalisten: Roy van Beem en Wesley vd Hurk

Uitslagen winnaarsronde

Laatste 16:
Gilbert van der Meijden – Shirley Opperman 2 – 0
Peter Jansen – Roy van Beem 1 – 2

Mike van Erp – Luc Peters 1 – 2
Brian van der Steen – Dave van Embden 0 – 2
Hermie van Orsouw – Senny van Hoenselaar 2 – 1
Gaby Jane Ebbers – Mike de Swart 0 – 2
Gert Top – Elvin ’t Hart 2 – 1
Ricardo Knoop – Wesley van de Hurk 0 – 2

Laatste 8:
Gilbert van der Meijden – Roy van Beem 2 – 3
Luc Peters – Dave van Embden 3 – 0
Hermie van Orsouw – Mike de Swart 3 – 2
Gert Top – Wesley van de Hurk 1 – 3

Halve finales:
Roy van Beem – Luc Peters 4 – 0
Hermie van Orsouw – Wesley van de Hurk 0 – 4

Finale:
Roy van Beem – Wesley van de Hurk 5 – 3


datum: 25-02-2008
tekst: Leon Busschops
foto’s: Gerard Hendriks