Roy van Beem winnaar 4e RDB-jeugdranking

Zaterdagmiddag 26 januari werd in Matchroom in Nijmegen gestreden voor de overwinning in het vierde toernooi van de jeugdranking. Daar waar buiten een bedrijf in rook opging, zorgden de vlammende pijlen binnen voor spannende wedstrijden. De loting werd verricht door Senny van Hoenselaar. Hij zorgde voor een aantal zware poules en dat betekende dat iedereen meteen vol aan de bak moest. Alleen de nummers 1 en 2 van iedere poule gingen door in de winnaarsronde. De overige spelers gingen in de verliezersronde verder.

In de verliezersronde werden alle wedstrijden met 2-0 gewonnen. In de kwartfinales gebeurde nagenoeg hetzelfde. Alleen Dave van Embden wist een leg af te snoepen van Gert Top, maar dat was niet voldoende voor de overwinning. Opvallend was ook de overwinning van Senny van Hoenselaar tegen Shirley Opperman. In de vorige twee toernooien wist Shirley telkens van Senny te winnen. Ook Mike van Erp zorgde voor een goede overwinning op Danny van Klompenburg. In de halve finales won Mike de Swart van Senny van Hoenselaar (3-2) en Gert Top won van Mike van Erp (3-0). Gert Top besliste de finalewedstrijd met 4 -1 in zijn voordeel.

De knock-out fase in de winnaarsronde kende ook duidelijke uitslagen. Drie van de vier wedstrijden werden met 3-0 gewonnen. Alleen Peter Jansen wist tegen Roy van Beem een leg te pakken. Gilbert van der Meijden werd met 3-0 verslagen door Hermie van Orsouw. Hiervoor moest Hermie een 16-darter uit de hoge hoed toveren. In de halve finales moest Hermie het hoofd buigen tegen een sterke Wesley van den Hurk. Roy van Beem won de andere halve finale van Luc Peters. In de strijd om de plaatsen 3 en 4 was Hermie weer in topvorm en wist met 4-1 van Luc Peters te winnen.

De finale was een kopie van het derde toernooi: Roy van Beem tegen Wesley van den Hurk. Daar waar Wesley vorige keer de finale met 5-2 op zijn naam schreef, kende deze finale een ander wedstrijdverloop. Met goede wedstrijden en strakke finishes hielden de beide spelers elkaar voortdurend in de wurggreep. Het publiek durfde niet te voorspellen wie er zou gaan winnen. De wedstrijd ging gelijk op en in de negende en laatste leg zou de beslissing moeten vallen. Roy van Beem wist als eerste te finishen en behaalde daarmee zijn 3e titel. Voor Wesley was het ondanks de nederlaag een succesvol toernooi. Hij gooide een 12-darter en met een 147-uitgooi haalde hij de dagprijs voor de hoogste finish binnen.


Gert Top, Roy van Beem, Hermie van Orsouw en Wesley vd Hurk

Laatste 8:
Roy Maters – Luc Peters 0 – 3
Roy van Beem – Peter Jansen 3 – 1
Elvin ‘t Hart – Wesley van den Hurk 0 – 3
Gilbert van der Meijden – Hermie van Orsouw 0 – 3

Laatste 4:

Luc Peters – Roy van Beem 2 – 4
Wesley van den Hurk – Hermie van Orsouw 4 – 1

Verliezersfinale (plaats 3/4)
Luc Peters – Hermie van Orsouw 1 – 4

Finale
Roy van Beem – Wesley van den Hurk 5 – 4


De finalisten: Roy van Beem en Wesley vd Hurk

Bijzondere resultaten
180-ers: Roy van Beem (5), Luc Peters (1), Hermie van Orsouw (1), Dave van Embden (1) en Wesley van den Hurk (1)

Finishes:
147 Wesley van den Hurk
117 Hermie van Orsouw
111 Hermie van Orsouw
105 Peter Jansen
100 Danny van Klompenburg


datum: 28-01-2008
tekst: Leon Busshops
foto’s: Gerard Hendriks

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *