Op de banen van Matchroom leek een verrassing in de maak. De loting zorgde voor een schema met wedstrijden, waarin de ‘grote namen’ al snel tegen elkaar moesten uitkomen. Ondanks het feit dat het toernooi minder gemakkelijk voor hem verliep dan de vorige edities, wist Roy van Beem ook het zesde jeugdrankingtoernooi op zijn naam te schrijven.

De loting van de 23 aanwezige spelers over de vier poules werd verricht door Yuri Koolhout. Meest gelukkig was misschien wel Peter Jansen, die deze keer in de knock-out fase Roy van Beem een keer niet zou treffen. Maar helaas, ook Mike van Erp bleek een struikelblok voor hem.

Het toernooi verliep voorspoedig. In drie poules was duidelijk welke spelers zouden doorgaan naar de winnaarsronde. In één poule kwamen drie spelers voor de laatste plek in aanmerking. Op onderling resultaat, het aantal gewonnen legs en het saldo, trok Gaby Jane Ebbers aan het kortste eind en moest de verliezersronde spelen. In de verliezersronde behaalde Roy Albers een mooie overwinning op Yuri Koolhout. Een ronde later werd hij uitgeschakeld door Gaby Jane Ebbers. Brian van der Steen legde het af tegen Mike de Swart. In de finale van de verliezersronde won Mike de Swart van Gaby Jane Ebbers met 3-0.

In de winnaarsronde gingen de laatste 16 met elkaar strijden. Alle partijen gingen met 2 – 0 gewonnen. In de kwartfinales ging het minder gemakkelijk. Gert Top en de jarige Hermie van Orsouw gingen met een 3 – 0 overwinning een ronde verder. Gilbert van der Meijden versloeg Wesley van der Hurk met 3-1. Meeste moeite om een ronde verder te komen had Roy van Beem. Luc Peters wist hem het leven behoorlijk zuur te maken en liet Roy in de vijfde en beslissende leg ontsnappen.

De halve finales waren behoorlijk spannend. Gert Top wist met 4-3 te winnen van Hermie van Orsouw, Roy van Beem versloeg Gilbert van der Meijden met 4 -2. De strijd om plek 3 claimde Gilbert. Hij pakte de laatste leg met een keurige 102-finish. Eerder op de dag had hij met een 154-finish voor de hoogste uitgooi getekend. Gert Top wist in de finale Roy van Beem lange tijd van zich af te houden, maar nam uiteindelijk een beslissende voorsprong.

Laatste 16:
Gert Top – Patrick Hendriks 2 – 0
Dave van Embden – Shirley Opperman 2 – 0
Hermie van Orsouw – Elvin ’t Hart 2 – 0
Mike van Erp – Peter Jansen 2 – 0
Roy van Beem – Colin Rijmers 2 – 0
Tonny Veenhof – Luc Peters 0 – 2
Gilbert van der Meijden – Senny van Hoenselaar 2 – 0
Sinan Cankaya – Wesley van der Hurk 0 – 2

Laatste 8:
Gert Top – Dave van Embden 3 – 0
Hermie van Orsouw – Mike van Erp 3 – 0
Roy van Beem – Luc Peters 3 – 2
Gilbert van der Meijden – Wesley van der Hurk 3 – 1

Halve finales:
Gert Top – Hermie van Orsouw 4 – 3
Roy van Beem – Gilbert van der Meijden 4 – 2

Finale:
Gert Top – Roy van Beem 3 – 5


Roy van Beem, Gilbert vd Meijden en Gert Top

Datum: 26-03-20008
Tekst: Leon Busschops
Foto: Gerard Hendriks