Roy van Beem wint weer en verovert titel jeugdranking

Roy van Beem is de eerste winnaar van de RDB-jeugdranking. Met ingang van het seizoen 2007-2008 heeft het bondsbestuur voor alle jeugdleden een eigen ranking opgezet. Met acht jeugdtoernooien en vijfendertig jeugdleden is de toernooicyclus zeer geslaagd te noemen. Met de winst in het achtste en laatste toernooi wist Roy van Beem zijn puntentotaal nog verder uit te breiden. Roy heeft zes van de acht toernooien gewonnen. Alleen Wesley van den Hurk en Gilbert van der Meijden wisten hem in de andere twee toernooien te weerhouden van de dagzege.


Roy van Beem, winnaar eerste editie RDB-jeugdranking

Bij de start van het laatste toernooi was Van Beem al niet meer in te halen. Voor de 2e en 3e plaats in de eindranking kwamen in theorie nog zes spelers in aanmerking. Wesley van den Hurk en Gilbert van der Meijden konden de laatste wedstrijd niet aanwezig zijn. Hierdoor gingen Gert Top, Hermie van Orsouw, Luc Peters en Dave van Embden strijden voor de overige twee podiumplaatsen.

In de vier poules werd een bittere puntenstrijd voor uitgevochten. Opvallend mooie wedstrijden werden gespeeld door Sinan Chankaya. Hij had een week geen pijlen aangeraakt, maar ze vlogen met NEC-flights direct richting de dubbels. Ook de vier kanshebbers voor de ereplaatsen wisten door te dringen tot de winnaarsronde.

Mike van Erp en Senny van Hoenselaar zorgden voor mooie wedstrijd in de verliezersfinale. Beide spelers wisten de legs met hoge finishes binnen te slepen. Het aanwezige publiek voelde de spanning en was dan ook muisstil. Uiteindelijk moet de laatste leg de beslissing forceren. Matchdarts voor beide spelers, maar Mike van Erp trok aan het langste eind.

In de winnaarsronde was er direct een confrontatie tussen Hermie van Orsouw en Gert Top. Gert maakte een bruut einde aan wat een mooie droom voor Hermie moest worden. Zichtbaar teleurgesteld verliet hij al snel de wedstrijdbanen van Matchroom. Ook Dave van Embden werd de voet dwars gezet. Peter Jansen speelde zijn beste spel van de hele toernooireeks en versloeg Dave met 3-2. Voor Gert Top en Luc Peters was plek 2 nog steeds bereikbaar. In de halve finale wist Luc Peters te winnen. Gert Top verliet het toernooi tegen favoriet van Beem. Alleen door winst in de finale kon Luc Peters een gelijke puntenstand met Gert Top en een beslissingswedstrijd afdwingen. In de poulewedstrijden wist Luc met 3-2 van Roy te winnen. Hij toverde hiervoor zelfs een 13-darter uit de hoge hoed. Roy van Beem wilde het in de finale niet zover laten komen en wist redelijk eenvoudig de finale op zijn naam te schrijven.


Roy van Beem, Luc Peters en Gert Top

Voor Luc Peters kon de dag eigenlijk al niet meer stuk. Voorafgaand aan het rankingtoernooi streden acht deelnemers voor het laatste ticket voor het jongenstoernooi van de Champions League of Darts. Mooie en spannende wedstrijden werden gespeeld. Luc Peters wist in een spannende wedstrijd tegen Mike van Erp het ticket binnen te slepen.


Luc Peters, ticket voor de Champions League

Bij de meisjes en aspiranten was het geluk aan de zijde van Gaby Jane Ebbers en Patrick Hendriks. Er waren geen andere inschrijvers voor het toernooi, waardoor zij zonder te spelen de laatste tickets konden bemachtigen.


Gaby Jane Ebbers en Patrick Hendriks, tickets voor de Champions League

laatste 8
Luc Peters – Sinan Chankaya 3 – 0
Peter Jansen – Dave van Embden 3 – 2
Hermie van Orsouw – Gert Top 2 – 3
Roy van Beem – Colin Rijmers 3 – 0

Halve finales
Luc Peters – Peter Jansen 4 – 2
Gert Top – Roy van Beem 1 – 4

Finale
Luc Peters – Roy van Beem 1 – 5

Tekst: Leon Busschops
Foto’s: Gerard Hendriks
Foto Roy: Jeanne Stoop

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *