Gisteren, zaterdag 1 september, werd in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee het Champions League of Darts toernooi gespeeld. Namens de RDB namen 9 spelers deel aan dit toernooi.

Bij de heren deed de RDB het uitzonderlijk goed. Sander Voz, die afgelopen seizoen de RDB-ranking won, reikte helemaal tot aan de finale, waar hij Jeffrey Sparidaans trof. Sander verloor deze finale met 2-0 in sets, hem werd slechts 1 leg gegund. Bjorn Fransen reikte in het herentoernooi tot de laatste 16. Bij de dames kwam ook Kelly Streef nog tot de laatste 16.

Milan Oskam en Stijn van den Berg vertegenwoordigden de junioren, maar het verliep niet zo als zij wilden. De pijlen kwamen niet lekker uit de arm. Milan wist geen van zijn 3 partijen te winnen. Stijn won in zijn poule van 5 spelers wel 2 partijen, maar hij had helaas niet voldoende legs binnengesleept voor de 2e plek in zijn poule.

Cas Meijer wist bij de aspiranten 2 partijen te winnen, evenals Tess Meijer bij de meisjes, maar dit was ook voor hen niet genoeg voor een vervolg in het toernooi.


Haske Cobussen stond zeer gemotiveerd te gooien met de foto van zijn vader op zijn rug om hem beterschap te wensen. De 3 partijen in de poulefase werden allen gewonnen en daarmee verwierf hij een plek bij de laatste 8. Hij moest vechten voor iedere leg, maar overwon met 3-2 zijn partij in de kwartfinale. De halve finale was tegen een heel jong talent van 11 jaar genaamd Dylan van Lierop. Hij wist het Haske heel moeilijk te maken. Ondanks de goeie coaching van Milan en de support van Cas en Tess moest de moegestreden Haske in Dylan zijn sterkere erkennen met 1-3. 

Een prachtig resultaat dus weer voor de RDB. Wij feliciteren alles spelers met hun resultaten. En ook het komend seizoen zullen er weer Champions League of Darts tickets verdeeld gaan worden. 

Hieronder nog wat foto’s van gisteren (bron: Dartfreakz).