Sander Voz en Kristie Struker winnen 3e RDB ING Ranking

Na twee keer het Triavium in Nijmegen te hebben aangedaan verplaatste het rankingcircus zich deze keer naar het altijd sfeervolle Zaal Verploegen in Wijchen waar 79 heren en 18 dames zich hadden ingeschreven voor de 3e RDB ING Ranking. En ook deze keer zou het een legendarische avond worden…

Want dat bleek weer in de eerste ronde. Grote namen werden aan elkaar gekoppeld waardoor er altijd een aantal meteen de verliezersronde in gaan. Maar op baan 9 werd voor het eerst een ware bestuursclash uitgevochten tussen voorzitter Danny Janssen en ledenadministratie Micha Jans. Danny nam een 1-0 voorsprong maar Micha vocht zich knap terug op de dubbel 16 tot 1-1. In de volgende twee legs was dat niet anders en er moest na de 2-2 een 5e leg aan te pas komen om deze ware thriller tot een einde te brengen. Legio kansen kregen de heren allebei. Dubbel 13, dubbel 9, dubbel 4, dubbel 2…net als in voorgaande seizoenen miste Micha opnieuw de dodelijke dubbel, ondanks de vele support. En na teveel kansen gooide Danny de dubbel wel raak en kon de 2e ronde in. Een wederom legendarische partij met Micha als verliezer…volgende keer beter!

Het herentoernooi was verder een spannende bezigheid waar naam voor naam eruit vloog. In de eerste halve finale stonden Gilbert van der Meijden en Wesley Heimans tegenover elkaar die Gilbert met 4-2 naar zich toe trok. De andere halve finale ging tussen Roy van Beem en Sander Voz. De laatste leg moest er aan te pas komen om deze partij te beslissen: Sander was de sterkste met 4-3 en aldus waren de finalisten bekend. En nieuwkomer Sander liet zien dat hij niet voor niets gekomen was en gooide Gilbert van der Meijden met een 5-0 overwinning naar huis. Een wederom verrassende winnaar van deze 3e ranking.

De verliezersronde was minstens zo spannend en ook daar rolden verrassende namen uit de loting die uiteindelijk leidden tot de finale tussen Koetshuis-speler Roy Leenders en “Net-Nie” Erik Hartendorf. In de best-of-7 werd Roy uiteindelijk de winnaar.

Het damestoernooi wordt elke keer groter. Na 16 en 17 dames stonden nu 18 dames tegenover elkaar in het succesvolle damestoernooi. Enkele toppers in het klassement waren dit keer niet aanwezig waardoor andere dames de kans kregen zich te bewijzen. De nummer 1 en 2, Ellis Burink en Petra Schaeks waren er wel. Petra had duidelijk haar dag niet en ging al in de eerste ronde onderuit. Ellis overleefde de eerste ronde nog maar moest in de 2e ronde Janet Jansen met de overwinning weg laten gaan. De eerste halve finale was een ware LACO-dames-clash tussen Kristie Struker en Sandra Kinkelaar met twee flinke overwinningen tot de halve finale wist door te dringen. Kristie bleek toch echt een maatje te groot en stuurde Sandra met 3-0 naar huis. Denise Trouerbach, de winnares van vorige keer won haar halve finale tegen Janet Jansen met 3-0. En dus twee topdames aan de start in de finale. Denise leek makkelijk met overwinning aan de haal te gaan want na 3 legs stond er al een 3-0 voorsprong op het bord. Maar Kristie liet zich niet zomaar de kast uit vegen en kwam denderend terug tot 3-3. En ook deze finale moest in de laatste leg beslist worden. En de ervaring van Kristie leek hier de doorslag te geven want zij won de finale met 4-3.

De verliezersfinale ging tussen eerdere verliezerswinnares Angela van der Meijden en Babette van der Boom die een goed toernooi stond te spelen. Angela liet opnieuw zien dat zij dit jaar één van de kanshebbers op de prijzen kan worden, want voor de tweede keer wist zij de verliezersfinale te winnen.

En dan nog even de hoogste finish. Deze werd deze keer gegooid door Tonny Veenhof. Hij gooide 126 uit.

En zo eindigde een leuke avond weer in een fantastische climax met weer andere winnaars. Ook volgende keer, op 19 december a.s., vindt de RDB ING Ranking plaats in Zaal Verloegen in Wijchen. Wij zien iedereen dan weer graag terug voor een gezellige avond. Tot dan!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *