Afgelopen vrijdag werd in café The Shuffle in Nijmegen het derde en laatste kwalificatietoernooi gehouden voor de Champions Leauge of Darts. 13 heren en 5 dames namen de moeite aan dit toernooi deel te van nemen.

De heren werden ingedeeld in één poule 4 en drie poules van 3 spelers waarvan alle nummers 1 en 2 door zouden gaan naar de volgende ronde. De eerste kwartfinale ging tussen Jermaine Wattimena en Marco Niemeijer. Jermaine won afgetekend met 3-0. Sebastiaan Kuppen en Patrick Blom namen het in de tweede halve finale tegen elkaar op. Sebastiaan moest nog flink aan de bak, maar won toch met 3-2. Wesley Heimans en Dave van der Lee speelden de derde kwartfinale. Dave won met 3-2. Roy Leenders en Danny van Klompenburg speelden de laatste kwartfinale die Roy overtuigend met 3-0 won. Jermaine en Sebastiaan troffen elkaar in de halve finale. Na twee leges tond het nog wel 1-1, maar Jermaine gaf in de volgende legs flink gas en won toch nog overtuigend met 4-1. Dave van der Lee en Roy Leenders maakten er dezelfde uitslag van en Dave ging dus samen met Jermaine naar de finale. Ook de finale was zeer eenzijdig. Dave kon het niet bolwerken tegen Jermaine die dan ook met 5-1 won en zo het derde ticket voor de Champions League of Darts in de wacht sleepte.

Bij de dames hadden we net als de voorgaande dagen 5 speelsters. Sandra Kinkelaar, Janet Jansen, Jacqueline Jansen, Angela van der Meijden en Inge Terburg streden deze avond om het felbegeerde ticket. En dat een damespoule van 5 spannend kan zijn bleek de afgelopen twee keer al, en nu was dat niet anders. In het verloop van de poule maakten drie dames nog kans op de prijs. Janet was na 8 wedstrijden al klaar en moest dus wachten op de andere dames. Uiteindelijk ging het in de laatste wedstrijd tussen Angela en Sandra. Sandra moest winnen om eindelijk de eerste prijs te pakken na twee tweede plaatsen. En bij een 3-1 overwinning was ze helemaal zeker. En ze hield haar zenuwen in bedwang, ze won ook met 3-1 in een toch wel spannende wedstrijd. En daarmee won ze dan toch eindelijk het ticket voor de Champions League. We meldden het eerder al, een “eeuwige tweede” zal vanzelf ooit nummer één worden. En daarmee hebben we dit jaar drie LACO-speelsters op de Champions League of Darts.

Wij feliciteren de winnaars natuurlijk nogmaals met hun ticket en wensen hen veel succes op 28 augustus in Egmond aan Zee.

Nog even alle Champions League winnaars die tot nu toe een ticket hebben op een rij:

Heren:
Jordy Terburg
Eimardo van Engelen
Jermaine Wattimena

Dames:
Mendy Kuppen
Wilke Heinemans
Sandra Kinkelaar

Jongens:
Brian van der Steen
Senny van Hoenselaar
Djordy Veenhof

Meisjes:
Kaylee van der Steen

Aspiranten:
Lars Fransen
Levy Frauenfelder.