Op zaterdag 17 oktober werd voor de tweede keer de RDB ING Ranking gehouden in het Triavium in Nijmegen. En opnieuw werd er voor dagprijzen en de rankingpunten gestreden in gezellige, sfeervolle en gemoedelijke ambiance en edereen leek er enorm veel zin in te hebben. Met een deelnemersveld van bijna 100, net als de vorige keer ging het toernooi in vliegende vaart van start.

En opnieuw zorgden onze dames, dit keer waren het er 17, voor daverende verrassingen. Gevestigde namen sneuvelden al voor de halve finales. De nieuwkomers bleken dit keer aan het langste eind te trekken. De halve finales waren dan ook weggelegd voor Renate Otten, Angela van der Meijden, Petra Schaeks, vorige keer nog finaliste, en de nieuwbakken Koethuis-Reek 3-speelster, Denise Trouerbach. De twee Gedachte-dames moesten echter hun meerder erkennen in de andere twee. De finale moest dan ook een spannend slotstuk worden. Lang ging het gelijk op en na de vierde leg stond het al 2-2. Zou het net zo spannend worden als de vorige keer? Nee, dat niet. Denise liet zien over een hoog niveau te beschikken en won de volgende twee legs waardoor de 4-2 eindstand op het bord stond en zij als winnares de deur uit kon gaan.

De verliezersfinale ging tussen Lenneke Molenaar van Uitspraak 1 en LACO-speelster en eredivisioniste Martine Dantuma. In een best-of-5 gingen zij uitmaken wie er met de verliezerspijs vandoor ging. En dat niet altijd de gevestigde namen ook maar meteen de winnaar moet opleveren bleek ook nu weer. Lenneke won met 3-1.

Bij de heren waren de finalisten Sebastiaan Kuppen en Bad Boy Wesley vd Hurk. De halve finales, even ervoor, werden ook nu weer op een hoog niveau gegooid maar Sebastiaan en Wesley lieten zien over stalen zenuwen te beschikken en mochten op baan 5 de finale gaan uitvechten. Sebastiaan ging met een vliegende vaart van start en binnen no-time stond er al een 4-0 voorspring op het bord. De 5e leg zou in deze best-of-9 dan ook al vroeg de beslissing kunnen brengen. Maar Wesley liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden, knap vocht hij zich nog terug tot 4-2. Maar in de 7e leg moest hij dan toch zijn meerdere erkennen in Sebastiaan Kuppen. Een zinderenend slot van een opnieuw prachtige ranking.

In de verlizersfinale stonden Frank Hoelen van 't Stuupke DTS en Dalton Bert vd Meijden. Ook deze partij kon natuurlijk alle kanten op maar Frank trok uiteindelijk toch aan het langste eind en wist met 4-2 de partij naar zich toe te trekken.

En dan nog de hoogste finish. Deze werd door twee spelers gegooid. Peter Jansen van Perfect Match en Hans van Teeffelen wisten een 160-score uit te gooien.

Concluderend kunnen we terugkijken op een opnieuw zeer geslaagd toernooi. Op 7 november verplaatst het RDB ING-Ranking circus zich naar Zaal Verploegen in Wijchen. We hopen iedereen daar weer te ontmoeten voor een gezellig avond. Tot dan!

Tekst: Micha Jans


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: Hermien Straten