Seizoen 2023 – 2024

Beste leden,

Inmiddels is de competitie weer van start. Er zijn enkele zaken veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Hierbij worden jullie op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.

Verzetten/Uitstellen

Het blijft ieder seizoen een probleem: het verzetten of uitstellen van wedstrijden. Teams kunnen zich benadeeld voelen als de tegenstander wilt verzetten als jullie er samen niet uitkomen een nieuwe datum vast te stellen. Daarom is de regel met betrekking tot het verzetten of uitstellen van wedstrijder strenger, maar duidelijker geworden. Hierdoor kan het verzetten of uitstellen sneller geregeld worden, waardoor er geen wekenlang wedstrijden open staan zonder speeldatum.

Om te beginnen is het niet meer mogelijk om wedstrijden uit te stellen in Teambeheer zonder datum. Welke procedure dien je nu te volgen?

1) Wenst een team een wedstrijd te verzetten, dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de wedstrijd kenbaar gemaakt te worden via een telefoongesprek of what’s App bericht én via Teambeheer aan de captain van het team dat geconfronteerd wordt met het verzetten van een wedstrijd.

2) Bij het informeren van de tegenstander, geef je direct minimaal 2 nieuwe speeldata door, je dient dus vooraf met je team te overleggen wanneer je de wedstrijd wel kunt spelen.

3) De captain van de tegenstander geeft binnen 24 uur na ontvangst van het bericht een reactie op één van de voorgestelde data, of komt zelf met minimaal 2 nieuwe speeldata (die buiten de huidige speelweek liggen).

4) Zodra de tegenstander heeft gereageerd, dient de captain binnen 24 uur te reageren op deze data. Hiermee is er óf een nieuwe speeldatum vastgesteld óf zijn jullie er helaas niet uitgekomen.

5) Indien er op basis van minimaal 4 mogelijke inhaaldata geen nieuwe datum vastgesteld kan worden, blijven er 2 mogelijkheden over:

a. de wedstrijd wordt op de oorspronkelijke datum gespeeld (desnoods een team met 3 spelers)

b. het team dat wilde uitstellen geeft de wedstrijd op en accepteert een claim tegen (-5 punten). Het team dat geconfronteerd wordt met uitstellen krijgt dan de claim (gemiddelde +1) mee.

Let op!

De nieuwe datum dient altijd te worden doorgegeven aan het wedstrijdsecretariaat via Teambeheer.

De nieuwe datum dient zo spoedig mogelijk, maar zeker 12 uur voor aanvang van de wedstrijd bekend te zijn bij het wedstrijdsecretariaat.

Belangrijk!

Als één van de captains niet voldoet aan de termijnen gesteld (zoals o.a. het reageren binnen 24 uur), wordt er automatisch een claim toegekend aan het team dat wel heeft voldaan aan de nieuwe regel.

Het wordt hoog aanbevolen om zoveel mogelijk contact schriftelijk (e-mail, Teambeheer app of what’s App) vast te leggen om zo aan te tonen dat jouw team aan de gestelde procedure heeft voldaan.

Meer informatie vind je terug op pagina 31 van het jaarverslag dat op onze website is gepubliceerd op 2 juli jl.

Bekercompetitie

Weet dat uitstellen in de beker veel meer ruimte krijgt in de poulefase dan ooit tevoren. Uitstellen van poulewedstrijden kan namelijk naar iedere gewenste datum tot en met bekerweek 3. Je dient er dus voor te zorgen dat alle poulewedstrijden op uiterlijk vrijdag 25 november zijn gespeeld.

Voor de reguliere competitie geldt uiteraard wel de 28 dagen regel zoals iedereen bekend.

Promotie/Degradatie 2023/2024

Het wedstrijdsecretariaat heeft onderstaande regeling voor komend seizoen vastgesteld:

Eredivisie

Nr. 1. Kampioen > Landelijke Divisiekampioenschappen van de NDB

Nr. 12 Degradatie > Eerste Divisie

Nr. 13 Degradatie > Eerste Divisie

Nr. 14 Degradatie > Eerste Divisie

Eerste Divisie

Nr. 1 1A Kampioen > Promotie Eredivisie

Nr. 1 1B Kampioen > Promotie Eredivisie

Bovenstaande teams spelen onderling een wedstrijd om uit te maken wie er naar de Landelijke Divisiekampioenschappen van de NDB af mag reizen.

Nr. 11 1A Degradatie > Tweede Divisie   |   Nr. 12 1A Degradatie > Tweede Divisie   |   Nr. 13 1A Degradatie > Tweede Divisie

Nr. 11 1B Degradatie > Tweede Divisie   |   Nr. 12 1B Degradatie > Tweede Divisie   |   Nr. 13 1B Degradatie > Tweede Divisie

Tweede Divisie
Nr. 1 2A Kampioen   |   Nr. 1 2B Kampioen   |   Nr. 1 2C Kampioen   |   Nr. 1 2D Kampioen > Promotie Eerste Divisie

Bovenstaande teams spelen onderling een knock-out competitie om uit te maken wie er naar de Landelijke Divisiekampioenschappen van de NDB af mag reizen.

Beste Nr. 2 van divisie 2A/2B/2C/2D > Promotie Eerste Divisie

De beste nummer 2 wordt bepaald aan de hand van de procentuele score die behaald is in de eindstand.

Voorbeeld:

Nummer 2 divisie 2A behaald 110 punten uit 20 wedstrijden; 110 punten / maximaal aantal punten van 180 = 61%.

Nummer 2 divisie 2B behaald 100 punten uit 18 wedstrijden; 102 punten / maximaal aantal punten van 162 = 63%.

In dit voorbeeld verslaat de nummer 2 uit divisie 2B de andere nummer 2 uit divisie 2A op basis van procentueel behaalde punten.

Derde Divisie

Nr. 1 3A Kampioen   |   Nr. 1 3B Kampioen   |   Nr. 1 3C Kampioen   |   Nr. 1 3D Kampioen > Promotie Tweede Divisie

Hopelijk hebben we jullie hiermee voldoende op de hoogte gebracht.

Voor vragen kun je ons mailen via de Teambeheer app of ledenadministratie@rdbdarts.nl (voor inschrijvingen) of wedstrijden@rdbdarts.nl (competitie- en bekerzaken).

Wij wensen alle teams een sportief seizoen toe.

Met sportieve groet,

Bestuur RDB

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *