Spanning stijgt in RDB-Ranking

Op 24 februari stond het vijfde RDB-rankingtoernooi op het programma.109 deelnemers kwamen naar het bekende dartbolwerk in Gendt, café De Klok. Het toernooi verliep wederom vlot, mede omdat we nu 14 dartbanen ter beschikking hadden, verdeeld over twee zalen.

De gehele top van het klassement was aanwezig om de broodnodige punten te verdienen. Maar ook veel spelers die niet voor de ereprijzen gaan komen gelukkig maandelijks terug om hun krachten te meten en natuurlijk komt men ook voor de gezelligheid.
Het was voor het eerst dat een speler voor de tweede keer een rankingtoernooi op z’n naam schreef. Jordy Terburg, de jongeman die tegenwoordig al de voorpagina’s haalt van glossy dartmagazines, pakte na de overwinning in Dorpshuis De Lier ook de winst in café De Klok, zijn tweede toernooizege op rij.
Danny Swartjes, Sjors van Summeren , Joost van Wijlick, Dennis Koenen en Cees Plug moesten het onderweg afleggen tegen Jordy. Henk Breunese van Ons Tehuis in kwam in de halve finale net te kort. De vele 180-ers van Jordy blijken telkens weer een machtig wapen waar weinigen een passend antwoord op kunnen vinden.
Stefan Gerritsen versloeg in kwartfinale de directe concurrent en teamgenoot Jermaine Hardeman. In de halve finale was Stefan te sterk voor Sander Oosterbaan van Twice 1.
In een spectaculare finale viel de beslissing in de negende en laatste leg. Ondanks dat Stefan Gerritsen met zijn laatste worp Jordy maximaal onder druk zette was de laatste dubbel 16 geen enkel probleem voor het nijmeegse supertalent.

Stefan Gerritsen, Dennis Koenen en Jeffrey Diepeveen hebben nog drie toernooien om het kleine gaatje te dichten dat nu achter Jordy en Jermaine is ontstaan. Daarachter moeten de spelers alle zeilen bijzetten om de aansluiting weer te hervinden.
Naar het laatste toernooi in de Vrijboom gaan de 32 beste spelers van het klassement. In de regionen tussen de 20e en 40e plaats is het dringen geblazen. Wie gaan die beslissende punten pakken? Elke punt telt. Indien er spelers wegvallen bij de eerste 32 (afmeldingen), dan worden de plaatsen opgevuld beginnend bij plek 33.
In de Vrijboom zal de dubbele puntentelling gelden van de puntenverdeling van het toernooitype dat het vaakst is gespeeld. In dit geval zal dat worden de puntentelling van 64-128 deelnemers. De puntentelling van het damestoernooi in de Vrijboom wordt binnenkort bekend gemaakt

In de verliezersronde een nieuwe winnaar. Geert vd Berg, een van de nieuwe spelers van Koetshuis-Reek die dit seizoen de overstap van de BrabantBoel naar de RDB hebben gemaakt versloeg in de finale Gerard Melchels van De Maan.
Na een nederlaag in de eerste ronde tegen Jan Verstegen van Mach 501 volgden er overwinningen op Stef Vermeer, Tim Haerkens, Serge Kemperman en Martijn Gielen.
Ook in de finale had Geert de touwtjes in handen en hij behaalde een terechte zege.


Geert vd Berg, de winnaar, links op de foto

Sven Jeuriëns van DCM’99-2 zette al in de eerste ronde de hoogste finish neer. Een briljante 167-finish tegen Serge Terburg. De 167 van Sven is momenteel de hoogste finish die in de vijf toernooien is gegooid. Gaat iemand dit nog verbeteren?

Bij de dames een nieuw gezicht op het podium. Nou ja nieuw, Anita Zomerschoe van ’t Anker 3 draait al wat jaartjes mee in de competitie van de RDB, getuige haar lidnummer 9000224. Ze haalde net zoals Ellis Burink de laatste 32 van de winnaarsronde. De dames mochten de prijs delen.

Ook Hugo Zomerschoe was aanwezig, hier op de foto met een van z’n trouwe fans.

Aankomende zaterdag gaat het feest weer verder. In Ons Tehuis in Ijzendoorn vindt het zesde toernooi van de RDB-Ranking plaats. Iedereen is uiteraard weer welkom.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *