Op zaterdag 29 september werd de tweede ronde van de landelijke competitie gespeeld. De selectieteams van de RDB kregen Venlo op bezoek.
Dankzij de nieuwe sponsor, Mobatech Machinehandel, verschenen de dames en heren van de RDB-selectie in gloednieuwe shirts.
Voor de heren was dit de eerste wedstrijd van het seizoen aangezien zij de eerste ronde vrij waren. De dames hadden in de eerste ronde al een knappe 6-5 overwinning behaald in Den Bosch.

Het herenteam van RDB bestaat uit een leuke mix van ervaren selectiespelers en nieuwkomers. Verrassend is de terugkeer van Ruud Nicolasen. Jarenlang hoorde hij bij de vaste kern van het LACO-team. Na een langdurige stop is Ruud nu teruggekeerd in de selectie.
De westrijd verliep voorspoedig. Via een 1-1 en 3-3 namen de RDB heren een krappe 5-4 voorspong na de singles. De koppels gingen gelijk op en met een 7-6 stand werd er aan de maaltijd begonnen. Na de maaltijd bleken de Venlose heren ingedut: RDB won uiteindelijk de wedstrijd met 10-7.

De dames begonnen minder sterk: na de singles stond er een 3-2 achterstand op het bord. Ook hier bleek dat RDB beter na de maaltijd terug kwam want uiteindelijk wonnen de dames met 7-4.
Voor beide teams een prima uitslag met goede vooruitzichten.

Komende zaterdag is er alweer een wedstrijd. Voor diegenen die het rooster volgen, pas op: de uit- en thuiswedstrijden zijn verwisseld, we zitten dus 6 oktober in Beverwijk.