‘t Kapelleke imponeert op divisiekampioenschap 4e divisie

Kampioenswedstrijden 4e divisie
In Loos Alarm streden de zes kampioenen voor het algeheel kampioenschap van de vierde divisie. Er werd gespeeld in een poulesysteem.
DCM was met twee kampioenen sterk vertegenwoordigd. DCM‘99-3 kreeg het in poule A zwaar te verduren. ’t Kapelleke denderde over het millingse team heen en Dartclub Vogue deed het nog eens dunnetjes over. DC Vogue had de eerste partij van ‘t Kapelleke tegen DCM ook gezien en voelde nattigheid. Zij konden het inderdaad niet bolwerken tegen de inmiddels gedoodverfde favoriet.
In poule B mocht DCM’99-4 eerst toekijken hoe Station Oost een soepele overwinning behaalde op The Pretenders. Nadat ook DCM’99-4 The Pretenders met dezelfde cijfers had verschalkt kwam het spektakelstuk DCM’99-4 – Station Oost. Na een zeer gelijkopgaande strijd viel de beslissing in de bierronde in het voordeel van DCM’99-4.
De finale ’t Kapelleke – DCM’99-4 werd wederom een eenzijdig verhaal. DCM opende sterk maar ’t Kapelleke zette vervolgens overtuigend orde op zaken. Daarmee bewees het team uit Afferden dat zij dit seizoen overduidelijk het beste team uit de vierde divisie zijn. Het verhaal van ’t Kapelleke wordt in Loosdrecht voortgezet.

Poule A
DCM ’99-3 – ‘t Kapelleke 1 – 8
DC Vogue – DCM ’99-3 7 – 2
’t Kapelleke – DC Vogue 6 – 0

Poule B
Station Oost – DaEsNieMes.nl/Pretenders 6 – 3
DaEsNieMes.nl/Pretenders – DCM ’99-4 3 – 6
DCM ‘99-4 – Station Oost 5 – 4

Finale
’t Kapelleke – DCM ’99-4 5 – 2

promotiewedstrijden 4e divisie
De zes nummers twee van de 4e divisie streden in café De Wolk voor twee directe promotieplaatsen voor de 3e divisie. Ook hier werd in twee poules met drie teams gespeeld.
In Poule A trof ETDC 2 twee Goffertzichtteams, GZ Butchers en GZ Warriors.
Voor GZ Butchers werd het een “mission impossible” daar zij vandaag slechts met drie man konden aantreden. Rieni Vermeer zette namens de Butchers nog wel een weergaloze prestatie neer door in z’n eentje een koppelpartij winnend af te sluiten maar het gemis van de vierde man viel uiteindelijk niet te compenseren. ETDC 2 – GZ Warriors werd een meeslepend gevecht. De teamronde moest beslissing brengen wie poulewinnaar zou worden. ETDC kreeg de eerste kansen op de dubbel maar het was GZ Warriors die direct bij de eerste kans de beslissende dubbel raakte en daardoor directe promotie naar de derde divisie veilig stelde.
Santstorm kwam met de eerste wapenfeiten in poule B. De mededeling dat er op elke 180 een halve liter bier stond lieten zij zich geen twee keer zeggen. Binnen twee minuten waren er al twee 180’s genoteerd voor dit familieteam. Toch moesten zij hun meerdere erkennen in De Smilies en in ’t Stuupke DTS. ’t Stuupke werd vervolgens poulewinnaar door overtuigend De Smilies te verslaan.

De Warriors waren zo opgetogen over de behaalde promotieplaats dat zij in de finale tegen ‘t Stuupke hun naam niet meer konden waarmaken. Al feestend gingen zij gruwelijk ten onder tegenover de volledig op stoom geraakte jongemannen uit Bemmel. ETDC 2 rekende in de strijd om de 3e en 4e plaats af met De Smilies en Santstorm had geen moeite met de leeggespeelde Butchers.

Poule A:
GZ Butchers – GZ Warriors 2 – 7
ETDC 2 – GZ Butchers 6 – 3
GZ Warriors – ETDC2 5 – 4

Poule B
De Smilies – Santstorm 7 – 2
Santstorm – ‘t Stuupke DTS 4 – 5
‘t Stuupke DTS – De Smilies 6 -3

nrs 1: ’t Stuupke DTS – GZ Warriors 5 – 0
nrs 2: ETDC 2 – De Smilies 5 – 3
nrs 3: Santstorm – GZ Butchers 5 -1

Eindstand
1 ’t Stuupke DTS (4C), gepromoveerd
2 GZ Warriors (4F) , gepromoveerd
3 ETDC 2 (4D)
4 De Smilies (4B)
5 Santstorm 4E)
6 GZ Butchers (4A)

Mochten er meer teams promoveren dan er vandaag om de promotie hebben gestreden, dan zal deze eindstand gebruikt worden voor de volgorde van promotie. ( dus eerst nummer 3 van 4C, dan 4F, etc…)

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *