‘t Kroegje 1 en Koetshuis-Reek 1 bekerwinnaars

‘t Kroegje 1 heeft de Rivierenland Masters gewonnen. Koetshuis-Reek 1 pakte de winst in de Rivierenland Trophy.
’t Kroegje 1 en Koetshuis-Reek 1 openen het nieuwe seizoen met de strijd om de Rivierenland Cup, de strijd tussen de beide bekerkampioenen.

Op vrijdagavond 1 juni kwamen acht teams samen in Biljartpaleis Wessels voor het spelen van de halve finales en finales van de bekertoernooien, De Masters en De Trophy.

In het Trophy-toernooi vier kampioenen uit vier verschillende divisies. ’t Stuupke, kampioen van 1A lootte tegen De Daltons, de kampioen van 2A. De kampioen van 4A, Koetshuis-Reek 1 mocht het opnemen tegen EDC-Zuid, de nummer één van divisie 3G.
De Daltons beschikken over een begenadigd talent. Zijn naam, Fabian de Groot.
Een grote toekomst ligt voor hem in het verschiet. Gigantisch is zijn scorend vermogen. Zowel in de halve finale als in de finale drukte hij een belangrijke stempel op de wedstrijd. De singles waren in het voordeel van de Daltons.
Andrew Brewer van ’t Stuupke zag zijn koppelpartij verloren gaan ondanks dat hij meesterlijk opende met twee keer een 180! ’t Stuupke kwam ondanks deze tegenslag terug tot 4-3, daarna was het over en uit voor het toekomstige eredivisieteam.
’t Koetshuis uit Reek heeft dit seizoen met twee teams de overstap gemaakt van Brabantboel naar de RDB. Beide teams haalden het kampioenschap binnen. We kennen de heren nog niet zo goed, maar dat zal niet lang meer duren. Een belangrijk wapenfeit was al de rankingfinale voor Gijs van Elzen.
Tegen EDC-Zuid 1 verliep alles zoals het het hele seizoen al verloopt, soepel. 3-1 uit de singles en daarna kwam het team niet meer in gevaar.

De finale Koetshuis-Reek 1 – De Daltons
Een Dalton had de avond niet goed opgebouwd. Het indrinken, doorzuipen en afpilsen was na de halve finale al voltooid. Een snelle wissel was dan ook de juiste beslissing van de captain. Het had wel zijn weerslag op de partij. Beide teams moesten even hergroeperen en Koetshuis had de zaken het eerst weer op orde. Het werd uiteindelijk een uiterst spannende gelijkopgaande strijd. De Daltons stonden voor, Koetshuis kwam er overheen en de Daltons kwamen terug. Gevolg, bierronde!
In de bierronde een grote voorsprong voor ’t Koetshuis. Maar bij de laatste tweehonderd punten stokten de grote scores. De Daltons kwamen met reuzenstappen dichterbij en uiteindelijk werd het dubbel om dubbel. De laatste pijl was voor ’t Koetshuis-Reek 1 die daarmee hun eerste grote bekersucces haalden! Een mooie en verdiende overwinning voor dit uiterst sportieve team.

’t Kroegje 1 draait op volle kracht dit seizoen. In de competitie werd het kampioenschap voor het derde achtereenvolgende jaar binnengehaald. En op nationaal niveau was er natuurlijk de prachtige prestatie van Mark Wensink, een gedeelde tweede plaats op de NDB-ranking!

’t Kroegje was vrijdag, volgens Brandsen, in absoluut de sterkste opstelling gekomen. Mark Wensink mocht niet mee.
Tegenstander in de halve finale was Darts.comm. Van Darts.comm hadden we al vermeld dat zij de beste cupfighters van het laatste decennium waren. In de afgelopen tien jaar waren zij negen keer present op de finaledag, een wereldprestatie! Hoe ervaren dit team ook met bekertoernooien moge zijn, het werd een kansloze missie tegen ’t Kroegje. Na vijf potjes was het gebeurd met het groesbeekse team. Gelukkig was Ria van De Comm aanwezig om haar mannen te troosten met de traditionele bossen bloemen.

Op de andere baan werd het een spannend gevecht tussen The Bulldogs en Vogelpikkers, de regerend bekerkampioen. Vorig jaar werd de titel onder de naam The Vogue, veroverd.
The Bulldogs miste wel de twee kopmannen Jordy Terburg en Dick van Dijk, maar de heren hielden de moed er in. Interessant was natuurlijk de wedstrijd Alex Holland – Jermaine Hardeman. Jermaine zal het voorgaande duel tegen Alex niet snel vergeten. Het scheelde niet veel of deze wedstrijd werd een exacte kopie van de voorgaande. Verschil was echter dat Alex nu een 111-finish in de beslissende laatste leg miste waardoor Jermaine zijn kans op de laatste dubbel wel kon verzilveren.
Na de 3-1 achterstand vochten The Bulldogs nog taai door maar ze konden het tij niet meer keren.

De finale ’t Kroegje 1 – Vogelpikkers
Furieus ging ‘t Kroegje van start. Na drie snelle singles stond het 3-0 voor het team uit Rheden. Met name de eerste partij Louis Vink tegen Stefan Gerritsen leverde een prachtpot op. Ook Herben Gerritsen bleef goed doorknallen en schroefde deze avond zijn aantal 180-ers nog even met drie op tot een totaal van 42.
De Vogelpikkers overleefden een matchpoint bij een 4-2 achterstand en kwamen terug tot 4-3.
Maar dan is er altijd nog Ronald Brandsen. Pieken op het juiste moment, vlammen als het moet! He is The Man! De 91-finish in de laatste leg was een schoonheidje. Waarom twee pijlen gebruiken als je er drie hebt? De dubbel 10 van Brandsen leverde ’t Kroegje de eindoverwinning op en daarmee het ticket naar Nieuwegein waar op zondag 24 juni de nationale bekerkampioenschappen worden gespeeld.
De laatste keer dat ’t Kroegje hier aan meedeed stonden ze in de finale!

De openingswedstrijd voor het nieuwe seizoen zal worden Koetshuis-Reek 1 – ’t Kroegje 1. Inzet is de grootste cup van de RDB, De Rivierenland Cup!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *