Zesentwintig bekerkampioenen van de NDF-lidorganisaties troffen elkaar op zondag 13 juni in Loosdrecht om te gaan strijden voor de het Nationaal Bekerkampioenschap. Rivierenlandcupwinnaar ’t Kroegje 1 was de vertegenwoordiger namens de RDB.

Poulewedstrijden:
’t Kroegje 1 – Hawai five 0 6-1
’t Kroegje 1 – De Bierkaai 1 5-2

’t Kroegje 1 ging van start met Ronald Brandsen, Louis Vink, Eddy Schoeman en Mark Wensink in de basis. Deze vier bleken allen in blakende vorm te verkeren en het werd al snel duidelijk dat er geen enkele reden was om verder in het toernooi nog een verandering in deze opstelling aan te brengen.
In de poulewedstrijden was ’t Kroegje ingedeeld bij Hawai five 0 van de Kempense Darts Organisatie en De Bierkaai 1, Stedendriehoek. Met grote overmacht werden de partijen tegen deze teams gewonnen. Hawai Five 0 ging er eerst kansloos en soepeltjes af. Vervolgens bood De Bierkaai 1 meer tegenstand maar ook zij werden zonder pardon weggespeeld.

Kwartfinale
’t Kroegje 1 – De Giebel 1 4-1


’t Kroegje 1 trof bij de laatste 8 De Giebel 1 uit Limburg (DOL). Ook in deze kwartfinale was ’t Kroegje heer en meester. Een single (Schoeman) ging nipt verloren maar het krachtsverschil tussen beide teams werd in de overige partijen snel duidelijk. Een superieure 4-1 overwinning was het eindresultaat.

Halve Finale:
’t Kroegje 1 – De Poort 4-1

In de halve finale werd het team van Albertino Essers, De Poort DOT (Threant) aan de zegekar gebonden. Albertino Esser wist zijn single na een verbeten strijd met 3-2 van Mark Wensink te winnen, maar vervolgens was De Poort niet bestand tegen de overweldigende druk en het excellente spel van ’t Kroegje. Met wederom een stevige overwinning plaatste ’t Kroegje 1 zich voor de finale

De Finale
’t Kroegje 1 – ’t Vossehol 3-4

De medefinalist was een tegenstander van formaat, ’t Vossehol van De Roosendaalse Darts Federatie. ’t Vossehol is de nationaal bekerkampioen van vorig seizoen en dit jaar plaatsten zij zich, evenals ’t Kroegje, met stevige overwinningen voor de finale. ’t Vossehol kwam met bekende namen in de opstelling, Mikel van Maastrigt, Frans Harmsen, Kees Slokker en Peter de Rooy. ’t Kroegje kwam in de vertrouwde formatie met Ronald Brandsen, Louis Vink, Eddy Schoeman en Mark Wensink.
Het werd een gruwelijk spannende finale. Een vergelijking met de voetbalwedstrijd Engeland – Frankrijk, ook van zondag jl, is op z’n plaats. Diep in blessuretijd ging de overwinning verloren! Onvoorstelbaar, onvoorstelbaar waren de woorden van Dave Williams, de vroegtijdig van z’n vakantie teruggekeerde captain van ‘t Kroegje. We hadden hier moeten winnen!
Na de singles was de stand gelijk 2-2. ’t Vossehol mocht de handen dichtknijpen van geluk met deze tussenstand en ’t Kroegje mocht zich achter de oren krabben. Schoeman bijvoorbeeld kreeg in z’n single te maken met het fenomeen bouncer na bouncer en zag daardoor een 2-0 voorsprong verloren gaan.
Na de koppelpartijen was de stand wederom gelijk 3-3. De bierronde zou de beslissing brengen over het nationaal kampioenschap voor bekerwinnaars.
Genoeg pijlen voor die laatste dubbel! Het was Ronald Brandsen die bij een stand van 78 op het scorebord de eerste kans kreeg. 18, 20 en een vervelende misser op de dubbel twintig. Louis Vink kreeg daarna de mogeljkheid om het nationaal kampioenschap voor ’t Kroegje binnen te halen, maar zijn laatste pijl zat aan de verkeerde kant van het ijzer van de dubbel 16. Meer kansen kreeg ’t Kroegje 1 niet daar ’t Vossehol direct de beslissende dubbel wierp en daarmee voor de tweede keer op rij het nationaal bekerkampioenschap binnenhaalde.