Vandaag begint de testfase van het matchen van wedstrijdformulieren.
De test zal in divisie 1A plaatsvinden. Na een (hopelijk korte) periode van testen zal deze nieuwe functie voor alle divisies worden ingevoerd.
De bedoeling van deze verandering binnen het online inleversysteem is dat het matchen van de wedstrijdformulieren er voor moet zorgen dat na een gespeelde wedstrijd beide teams een identiek formulier inleveren die automatisch goedgekeurd gaat worden.

Wat houdt “matchen” in?
Na een gespeelde wedstrijd moeten beide teams een identiek formulier inleveren. Ook de 180-ers en finishes moeten door beide teams identiek ingevuld worden.
Uiteraard moet bij het online invullen uitgegaan worden van de gegevens die op het originele wedstrijdformulier staan.

Voor het team dat als eerste het formulier online inlevert verandert er weinig. Het bekende online inleverformulier wordt ingevuld. Na het verzenden van het formulier ontvangt dit team een bevestiging via de mail dat het formulier is ingeleverd. Het andere team ontvangt tevens een mail dat de tegenstander het formulier inmiddels heeft ingeleverd.
Zij kunnen nu het formulier aan de hand van de gegevens van het eerste team het online wedstrijdformulier invullen.
Als het tweede team dat inlevert identiek hetzelfde inlevert zal er een automatische goedkeuring volgen en de stand automatisch worden bijgewerkt.
Mocht het tweede team iets anders invullen dan zal in eerste instantie aan dit team gevraagd worden om het wedstrijdformulier nog eens goed na te kijken en de eventuele wijzigingen alsnog door te voeren. Indien team 2 dit doet zal alsnog de automatische goedkeuring volgen.

Indien het tweede team volhoudt dat zij het formulier goed heeft ingevuld zal naar het eerste team dat ingeleverd had een automatische mail worden gestuurd met de mededeling om het wedstrijdformulier nogmaals te controleren en eventueel aan te passen. Intussen zal op de website de stand in het rood verschijnen, het teken dat er door beide teams wel ingeleverd is maar dat er geen match is.
Indien het eerste team de correcte wijzigingen doorvoert zal de wedstrijd alsnog automatisch worden goedgekeurd.
Indien er na al deze acties nog geen identiek formulier is zullen beide teams worden verzocht om het originele wedtrijdformulier binnen zeven dagen bij DartShop Nijmegen in te leveren.
Een heel verhaal, maar het is net zo eenvoudig als voorheen. Een kwestie van aanklikken en verzenden.

We hopen op een goede medewerking van de teams uit divisie 1A in deze testfase. Als er problemen met het systeem zijn, fouten in de scripts, onduidelijkheden, suggesties, etc..etc.. dan horen wij het graag. Dat is de snelste manier om tot een goed eindproduct te komen waar iedereen voordeel bij heeft.

Contactpersoon: Robert Bloemendaal 024-8443017 of r.bloemendaal@rdbdarts.nl