Het tweede toernooi in de RDB-rankingcyclus kende een verrassend deelnemersveld. Buiten de trouwe rankingbezoekers mochten we enkele toppers van nationale en internationale allure verwelkomen. Onder andere voormalig wereldkampioen Dick van Dijk, Steve West, Rilana Erades, winnares van de Champions League of Darts bij de dames en Gino Vos kwamen gezellig een pijltje meegooien in het Nijmeegse Triavium.
170 deelnemers waren afgelopen zaterdag aanwezig, een prachtig aantal. En bij zo’n prachtig aantal hoort natuurlijk de finish van hetzelfde kaliber. Joost Derksen van Missing Doubles noteerde al vroeg in het toernooi de ultieme finish van 170, hulde!

De RDB-ers pakken tegenwoordig steeds meer prijzen in binnen-en buitenland. De recente successen van Jermaine Hardeman en Roy van Beem in Malta en Gilbert van der Meijden die de Open Tjechië bij de junioren won zijn prestaties van formaat. Maar zaterdagavond konden ze niet tegen de toppers van buitenaf op.
Roy van Beem was de beste RDB-er van de dag met een halve finaleplaats. De finale ging tussen de Dick van Dijk en Gino Vos, beiden geen RDB-lid. Dick van Dijk kende natuurlijk wel zijn allergrootste succes tijdens zijn RDB-periode. In 2005 werd hij wereldkampioen. En Gino Vos…hij is de nieuwste telg van de Koetshuis-clan. Hij speelt dit seizoen bij Koetshuis-Reek in de Super-League.
Gino Vos won uiteindelijk het toernooi in een zinderende finale. Bij een stand van 4-4 zette Dick van Dijk zich met een 180 superieur weg op tops, maar het antwoord was werkelijk verbluffend. Gino gooide een 96-finish, enkel 20, dubbel 18 en dubbel 20. Een fantastisch slot van een weergaloze finale.
Rilana Erades nam de prijs mee voor de beste dame, zij bereikte de laatste 16.
Jordy Terburg schreef de verliezersronde op zijn naam. In de finale verloeg hij Mario Friedrichs met 4-3.


Gino Vos, winnaar 2e rankingtoernooi

Later meer…