Uitstekende prestaties RDB jeugd – Wesley vd Hurk wint Open Zuid West Nederland!!

Onze RDB jeugd heeft op het Open Zuid West Nederland uitstekende resultaten behaald.
Wesley van de Hurk wint in de finale met 4-3 van Wesley Schols en daarmee is sinds lange tijd weer eens een RDB jeugdlid winnaar van een NDB toernooi.
Wesley, de laatste toernooien toch al lekker op dreef, kwam in de 1/8 finales een ander RDB jeugdlid tegen, namelijk Gert Top.
Gert was op het eerste NDB toernooi van het seizoen al doorgedrongen tot de laatste 8 en was na 2 mindere toernooien gebrand om die prestatie te herhalen. Hij kwam echter een Wesley tegen die een maatje te groot was. Gert kwam met 0-2 achter maar wist in de 3e leg met een mooie 177 score de druk nog wel op te voeren maar wist de dubbel niet te raken.
De volgende ronde was tegen Pascal van Mourik die goed begon maar uiteindelijk toch met 2-3 verloor van Wesley die weinig pijlen nodig had om de kansen die hij kreeg te verzilveren.
De halve finale was wederom zeer spannend omdat Joeri Zwarts als een speer uit de startblokken kwam en een 2-0 voorsprong nam. Wesley wist echter de 3e leg te pakken en door rustig en geconcentreerd door te gooien deze wedstrijd met 3-2 te winnen.
De finale tegen Wesley Schols begon voor onze Wesley slecht. De podiumkoorts sloeg toe, daardoor waren de scores niet meer zoals we die van hem gewend waren en dus een 0-2 achterstand. In de 3e leg was de koorts weg en de kans op 1-2 pakte onze Wesley dan ook met beide handen. De niveau van Wesley Schols ging in de 4e en 5e leg achteruit mede het mopperen op zichzelf waardoor hij uit de wedstrijd raakte en dus een 3-2 voorsprong voor Wesley van de Hurk. Die had de wedstrijd daarna moeten beslissen maar door de zenuwen kreeg hij de dubbel niet gegooid waardoor het weer gelijk werd. In de beslissende 7e leg liet onze Wesley zien dat hij de terechte winnaar was van dit toernooi.
Ook Hermie van Orsouw wist de laatste 32 te bereiken waarin hij helaas met 2-3 verloor.

Bij de meisjes waren het Kristie Struker (laatste 16) maar vooral Gaby Jane Ebbers die een hele mooie 3e plaats wist te behalen. Voor Gaby Jane was dit het eerste toernooi waarin ze liet zien dat er in de toekomst meer in zit. Ze liet de uiteindelijke winnaar, Lynn Poolen, ontsnappen omdat ze de dubbel niet gegooid kreeg. Anders had ze de finale gespeeld waarin ze grote kans gehad zou hebben om het toernooi op haar naam te schrijven.

Tenslotte het aspirantentoernooi waar zowel Remon Morcillo als Nigel Riep zich bij de laatste 32 wisten te plaatsen maar daarna beiden helaas verloren.

Al met al een uitstekend toernooi voor de RDBjeugd met een hoge klassering in de ranking voor Wesley bij de junioren. Helaas is de ranking op de NDBsite nog niet bijgewerkt dus hoe hoog is even afwachten.

Felicitaties zijn op hun plaats voor de beide bekerwinnaars Wesley en Gaby Jane !!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *