Update inschrijving seizoen 2020-2021

Geachte leden en aanstaande leden van de RDB,

Sinds het beëindigen van de competitie medio maart is er inmiddels al een hoop gebeurd. De ontwikkelingen zijn op het moment louter positief waardoor we met z’n allen weer voorzichtig mogen gaan denken aan het opstarten van onze geliefde sport in onze speelgelegenheden en daarbuiten.

Achter de schermen zijn we binnen het bestuur druk bezig met allerlei ontwikkelingen, waarvan we binnenkort al hopen een preview te kunnen presenteren. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we toewerken naar een competitiestart op maandag 31 augustus. Traditioneel beginnen we altijd met een bekerweek.

Uiteraard zijn wij genoodzaakt door de onzekerheid van de komende maanden om tevens enkele schaduw planningen te maken. Mochten wij geen toestemming krijgen om onze competitie te starten begin september kunnen we direct een alternatief uit de kast trekken. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de gehele seizoensplanning en bij langdurig uitstel zullen we bijvoorbeeld moeten gaan denken aan het niet organiseren van bijvoorbeeld het bekertoernooi om 6 speelweken ‘terug te winnen’. We hopen van harte dat het niet zo ver zal komen.

Inschrijving seizoen 2020-2021

De inschrijving is geopend sinds 1 april jl. De afgelopen dagen hebben we veel vragen gekregen over het eventueel retourneren van inschrijfgeld mocht de competitie geen doorgang kunnen vinden als gevolg van beperkingen opgelegd vanuit de overheid. Tijdens het laatste bestuursoverleg is dit onderwerp uitgebreid besproken en kunnen wij het volgende mededelen:

Voorwaarde Retourneringspercentage
Niet starten van competitie 100%
Competitie gestart, maar beëindigd van overheidswege tijdens 1e seizoenshelft (tot en met speelweek 13) 50%
Competitie gestart, maar beëindigd van overheidswege tijdens 2e seizoenshelft Pro rato op basis van speelweek*

* voorbeeld, er wordt tijdens speelweek 16 afgekondigd dat de competitie wordt beëindigd. Hierdoor zijn 16 van de 26 speelweken afgerond en zal er een retourbetaling plaatsvinden van 10/26e deel (het overgebleven aantal speelweken).

Dit betekent dus dat alle leden het inschrijfgeld retour krijgen als we de competitie niet kunnen opstarten. Maar vooralsnog gaan wij er vanuit dat we vanaf 31 augustus weer gezellig de strijd aan kunnen gaan voor het bord.

Darten en de 1,5 meter-regelgeving

Waar we jullie graag nu al over bijpraten is het mogelijke gevolg van de 1,5 meter regelgeving die op het moment van schrijven van dit bericht (eind mei 2020) voor alle sociale contacten van toepassing is. We gaan er voor nu vanuit dat deze regelgeving nog steeds van kracht zal zijn ten tijde dat de competitie start waardoor er mogelijkerwijs teams worden gevraagd om een andere keuze te maken qua speelavond of zelfs speelgelegenheid. Begin juni ontvangen alle speelgelegenheden een vragenlijst van de RDB gericht op hoe zij darten en de 1,5 meter-regelgeving voor zich zien. Hoeveel teams kunnen zij per avond ontvangen? Kan de 1,5-meter überhaupt gewaarborgd worden? En zo nog een aantal vragen. Nadat we deze antwoorden hebben verzameld zullen we per locatie bepalen welke mogelijkheden er zijn. Het kan dus goed voorkomen dat een avond te druk wordt en teams gevraagd worden te kijken naar een andere speelavond binnen hun speelgelegenheid of tijdelijk hun onderkomen elders moeten zoeken. Dat laatste is uiteraard zeer zeker niet wenselijk, maar kan één van de vervelende gevolgen zijn van de beperkingen die op het moment gelden voor onze sociale contacten. Wij adviseren teams dan ook om nu al na te denken of zelfs al in gesprek te gaan met de eigenaar/eigenaresse mocht je het idee hebben dat dit mogelijk van toepassing gaat zijn op jullie team.

Deadline

We herhalen het graag nogmaals, de deadline voor inschrijving ligt op woensdag 1 juli. Dit omdat de omstandigheden het in elkaar draaien van een passend competitieschema enorm kunnen bemoeilijken. Daarnaast zien we nu al bij bijna alle ingeschreven teams dat het vakje voor eventuele voorkeuren uitgebreid en enthousiast wordt volgeschreven! We juichen het zeker toe om zo veel mogelijk voorkeuren op te geven maar er is uiteraard geen garantie dat we daar aan kunnen voldoen (al gaan we ons uiterste best doen!).

Tot onze volgende update!

Met sportieve groet,

Bestuur RDB

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *