Vanavond, zaterdag 25 oktober, is het zover. In Zaal Verploegen wordt het startsein gegeven voor het nieuwe seizoen van de RDB-ranking!
Zaal Verploegen is er sinds de eerste editie van de RDB-ranking bij en met recht. Deze locatie in Wijchen is ideaal voor een topevenement als de RDB-ranking. Een prachtige zaal waar iedereen alle ruimte heeft om een gezellige dartavond door te brengen.


De wedstrijdleiding is bijna onveranderd gebleven. John Reuvers doet een stapje terug als wedstrijdleider. Twee jaar lang was hij de RDB-voice van de ranking en heeft hij een groot aandeel gehad in het goed laten verlopen van de wedstrijden. Door zijn overvolle agenda staat hij dit seizoen superreserve. Jolanda Verstegen, Celine vd Berg, Serge Terburg, Ton Daam en Ronald Mathijssen zullen dit jaar hun best weer doen om de ranking zo soepel en zo strak mogelijk te laten verlopen.
Voor aankomende zaterdag kunnen we echter nog wel een extra wedstrijdleider gebruiken! Wilt u voor de verandering een keer een avond achter de wedstrijdtafel doorbrengen, neemt u dan even contact op met Robert Bloemendaal.

Jaarkaarten voor de RDB-ranking kunnen op de eerste avond zelf nog aangeschaft worden. Voor € 35,00 bent u voor alle zeven open RDB-rankingtoernooien van dit seizoen automatisch ingeschreven.

Vorig jaar was een bijzonder geslaagd rankingseizoen. Met een gemiddelde van 170 deelnemers en een record aantal deelnemers van 202 op het eerste toernooi werden de stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen.


De sfeer op de acht toernooien was over het algemeen bijzonder goed en wat dat betreft is de ranking in zijn opzet geslaagd, een toernooi voor alle leden van de RDB waar allen een gezellig avondje pijlen kunnen gooien!

We kregen een nieuwe rankingkampioen. Dennis Koenen werd onttroond door Jermaine Hardeman.
De jonge Vogelpikker kan terugkijken op een uiterst succesvol rankingseizoen. Jermaine haalde fors uit in de eerste vier toernooien. Hij won ze alle vier en bleef dertig partijen ongeslagen! Na deze extreme piek maakte hij het zichzelf echter moeilijk en er volgde een periode van grote terugval. De ogenschijnlijk niet meer in te halen voorsprong verdween zienderogen en op het eindtoernooi kon de eindzege ternauwernood veilig worden gesteld. Gilbert van der Meijden en Roy van Beem waren met reuzensprongen genaderd maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met de tweede en derde plaats.

Wat gaat het dit jaar worden in de hoogste regionen van het klassement? Kan Jermaine zijn pole position handhaven? Doet Dennis Koenen weer een gooi naar de titel? Gaan de jonge talenten weer als een wervelstorm door de ranking? Gilbert van der Meijden heeft ook dit jaar dispensatie van het bestuur gekregen en zal zeker zijn beste beentje voor zetten.
En wat te denken van de mannen van Koetshuis? En het grote aanbod van spelers uit de Vrijboom? Kunnen zij voor een verrassing zorgen?
Of is dit jaar het jaar van de gelouterde mannen met ervaring? Vorig jaar was Cees Plug de verpersoonlijking van alle gerenommeerde darters. Hij bleef als de laatste der Mohikanen overeind tussen het overdonderende geweld van de jongelingen.
Nieuwe talenten zullen zich aandienen, gevestigde namen zullen zich weer willen bewijzen.
We staan aan het begin van een nieuw seizoen en iedereen kan weer laten zien wat ie wil laten zien!De winnaars van vorig jaar

En er is goed nieuws voor Micha Jans en andere spelers die maar zelden een partij winnen. De hatelijke nul is verdwenen uit het rankingsysteem. Bij deelname aan een rankingtoernooi zijn de eerste twee rankingpunten namelijk al gescoord.

Bij de dames prolongeerde Ellis Burink haar titel. In tegenstelling tot het eerste rankingseizoen moest ze er vorig jaar hard voor knokken. Geduchte tegenstand kwam er van onder andere Wilke Heinemans en Esther Wagemans.
Bij meerdere dames heerst sterk het verlangen naar een eigen damesranking. Het is helaas niet mogelijk om dat dit jaar te realiseren. Voor een damesranking zullen er structureel minimaal 32 dames op de ranking aanwezig moeten zijn om een interessante competitie te kunnen opzetten. Wij hopen dan ook dat de dames in grotere getalen naar de ranking zullen komen zodat er meer mogelijkheden komen voor een eigen toernooi.

Tot zaterdag!

Datum: Zaterdag 25 oktober
Evenement: RDB-ranking – 1e toernooi
Locatie: Zaal Verploegen
Adres: Woeziksestraat 100

Plaats: Wijchen:
Inschrijven: tussen 17.30 en 18.30 uur
Aanvang: 19.00 uur