Op de ALV van juli 2022 zijn er een tweetal belangrijke zaken gewijzigd, die we graag extra onder de aandacht brengen:

Inleveren Wedstrijdformulieren

Vorig seizoen hebben we voor het eerst met digitale wedstrijdformulieren gewerkt via de vernieuwde Teambeheer app. Hier is het mogelijk om te  switchen tussen de reguliere app en de captainstool. Voor deze captainstool dien je slechts éénmalig in te loggen om vanuit daar al je teamzaken te regelen. Je kunt vanaf nu de app gebruiken om spelers in te schrijven, gegevens van teamleden te updaten, de digitale pascontrole uit te voeren en wedstrijdformulieren in te vullen. Vanaf seizoen 2022-2023 dienen alle wedstrijdformulieren ingeleverd te worden op de eerstvolgende dag ná de speeldag uiterlijk om 18:00 uur. Bijvoorbeeld: speel je de wedstrijd op maandagavond, dan hebben beide teams de tijd om het formulier in te vullen en te matchen tot en met dinsdag 18:00 uur; speel je de wedstrijd op vrijdagavond, dan hebben beide teams de tijd om het formulier in te vullen en te matchen tot en met zaterdag 18:00 uur. Hierdoor verzoeken wij alle teams nadrukkelijk om het digitale formulier te gebruiken tijdens de wedstrijden of in ieder geval na de wedstrijd volledig in te vullen samen met de captain van de tegenstander.

Mocht je nog vragen hebben over de app vind je hieronder korte demonstratievideo’s van de vernieuwde Teambeheer app:

Demonstratie Teambeheer app:
https://vimeo.com/585883209

Demonstratie Teambeheer app (captainstool):
https://vimeo.com/585883156

Demonstratie Teambeheer tablet/desktop (captainstool):
https://vimeo.com/585883265

De app is te downloaden via de App Store voor iPhone gebruikers en de Play Store voor Android gebruikers.

Aanvangstijd Eredivisie

Vanaf dit seizoen is de aanvangstijd van de wedstrijden in de Eredivisie vervroegd naar 20:00 uur. Dit betekent dat teams eerder aanwezig dienen te zijn om dit tijdstip te halen. Tijdens de ALV is besloten om deze wijziging door te voeren om zo het langere format goed te kunnen afwerken en de teams tijdiger op huis aan kunnen.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de start van de competitie kun je die via e-mail of telefoon stellen aan onze wedstrijdleider Marcel Janssen (wedstrijden@rdbdarts.nl).

Wij wensen alle teams veel plezier en succes deze competitie!

Met sportieve groet,

Bestuur RDB