Verslag Divisiekampioenschappen 2021-2022

Op zondag 21 augustus, nog net voordat het nieuwe seizoen begint, stonden de allerlaatste RDB wedstrijden van het seizoen 2021-2022 op het programma. Vandaag waren het de kampioenen van de 1e, 2e en 3e divisie die met elkaar zouden uitmaken, wie volgend weekend(!) naar de nationale kampioenschappen van de NDB mag.

Eerste Divisie

De finale van de 1e divisie ging tussen de B(H)engeltjes als kampioen van Divisie 1A en Strak(s)zat, de kampioen van divisie 1B. Na een 2-0 achterstand, wist Strak(s)zat nog terug te komen tot 2-2. Hierna stoomden de B(H)engeltjes door en stonden nog maar 1 partij af en weten de wedstrijd te winnen met 5-3. Martin en team, gefeliciteerd en veel succes in Zutphen aanstaande zondag!

Tweede Divisie

The Demons zullen als kampioen van divisie 2D ons vertegenwoordigen in Zutphen. Dit omdat alle 3 de andere kampioenen zich hadden afgemeld. Jammer aangezien we een mooie strijd hadden kunnen verwachten tussen The Chosen Ones, The Crows, Troglodytes en The Demons. Maar uiteraard wensen wij Daan en zijn team veel succes in Zutphen.

Derde Divisie

In de 3e divisie ontvingen wij ook 1 afmelding, hierdoor waren de Rookies de gelukkige die een bye kregen en zich daarmee als eerste wisten te ‘plaatsen’ voor de finale. De ‘andere’ halve finale ging tussen Zeg ik Niet en de Vrijboom 13. Zeg ik Niet schoot uit de startblokken en nam een 3-0 voorsprong. Hierna was de koek op en wist de Vrijboom 13 zowel de laatste singlepartij en de koppels te veroveren en zich met een 5-3 overwinning voor de finale te plaatsen. De finale ging van 2-0 voor de Vrijboom 13, naar 2-2 en naar 4-4. De teamgame ging bepalen wie zich kampioen van de 3e divisie mocht gaan noemen. Wordt dit wederom een team van de Typhoon zoals uit de Tweede Divisie of toch het thuisspelende team uit Beuningen? Uiteindelijk waren het de Vrijboom 13 die de zenuwen iets beter in bedwang hadden en deze wedstrijd wisten te winnen met 5-4. Jeffrey en team, gefeliciteerd! Veel succes in Zutphen!

We willen Sportcafé de Vrijboom bedanken voor de gastvrijheid en wij wensen D.T. Irritant (ere), de B(H)engeltjes (1e), the Demons (2e) en de Vrijboom 13 (3e) succes aankomend weekend. De nationale divisiekampioenschappen vinden plaats op zaterdag 27 augustus (2e en 3e divisie) en zondag 28 augustus (1e en Ere) in de Hanzehal in Zutphen. Alle teams dienen om 10:30 uur uiterlijk aanwezig te zijn. En vergeet het kledingreglement niet, pantalon is deze dag verplicht!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *