Verslag inclusief foto’s 4e RDB ING Ranking

Op een ijskoude en vooral sneeuwerige zaterdag, 19 december jl., werd voor de 4e keer de RDB ING-ranking gehouden in Zaal Verploegen in Wijchen waar het deze keer toch ook niet al te warm was. Maar met temperaturen die zakten tot onder de -10 vonden wij dat niet zo gek. 70 heren en 15 dames hadden zich ingeschreven om een sportieve avond tegemoet te gaan, strijdend voor de dagprijzen en de voor sommigen hoog nodige rankingpunten.

Het lot bepaalde dat een aantal bekende namen binnen de RDB aan elkaar gekoppeld werdn en een aantal heren hun toernooi al vroegtijdig in de verliezersronde moesten gaan voortzetten. Maar dat maakte het allemaal niet minder spannend. Vanaf de kwartfinale wordt het, zoals altijd, pas echt interessant. En de meest in het oog springende partij was die tussen Frank Hoelen en Gino Vos. En of het nou aan de wedstrijd lag of aan iets anders, Christian Jordan trok het blijkbaar niet meer van de spanning en zakte pardoes door een stoel. Maar dat mocht de pret allemaal niet drukken. Gino liet zien niet voor niets een topper in Nederland te zijn en won de kwartfinale met 3-1. In de halve finale trof hij daarna Koetshuis-speler Geert vd Berg. Gino gaf nog twee legs weg, maar trok met 4-2 aan het langste eind. De andere halve finale ging tussen Pierre Huisman, die onderweg namen als Corné Hogenes, Dave van der Lee en Erik Hartendorf uitschakelde. Maar zijn zegetocht stopte bij Achamd Achmaddy die met 4-2 toch echt te sterk was. En zo stonden Gino en Achmad tegenover elkaar in de finale. En het was een waardige, want de allerlaatste leg moest de beslissing brengen. En die was voor Achmad, waardoor hij voor de 2e keer dit seizoen de toernooiwinst binnen haalde. De verliezersfinale ging dit keer tussen Mari van de Berg en Cees Briene. En deze finale was echter wel een eenzijdige. Cees liet Mari alle spreekwoordelijke hoeken van het bord zien en won overtuigend met 4-0.

Het succesvolle damestoernooi kent steeds weer nieuwe deelneemsters waardoor het nooit vaststaat dat ze toppers zomaar de winst binnen halen. En verrassingen waren er dit keer ook zeker weer. Zoals Anita Zomerschoe, die Angela van der Meijden in de kwartfinale naar huis stuurde. En de Haspeltje-clash, tevens twee LACO-speelsters Sandra Kinkelaar en Ellis Burink mocht er ook zijn. Ellis liet haar kwaliteit weer zien en won deze kwartfinale met 3-0. In de halve finale kwam ze Alida Thijssen tegen en ook zij was geen probleem: 3-1. De andere halve finale ging tussen eerdere winnares Denise Trouerbach en Anita Zomerschoe. Denise liet echter geen spaan van Anita heel en zette haar met 3-0 opzij. En dus hadden we ook bij de dames een waardige finale, twee eerdere winnaars tegen elkaar dus. Maar de vooraf gedachte spannede finale werd het niet. Ellis toonde opnieuw nog maar eens haar ervaring en won de finale overtuigend met 4-0. In de verliezersfinale konden Vanessa van Lith en Priscilla de Wildt het gaan uitmaken. Vanessa had een goede avond gehad, maar de finale bleek net iets te hoog gegrepen. Priscilla gooide ijzersterke darts en kon met 3-1 de partij naar zich toe trekken.

En zo was ook de 4e RDB ING-ranking weer een leuke avond niet in de laatste plaats omdat de organisatie de nodige oliebollen en andere lekkernijen had laten aanrukken waarvoor onze hartelijke dank!

En als alle kerststollen en oliebollen weer achter de kiezen zitten en het nieuwe jaar zich heeft aangediend gaan we weer verder met de ranking. Op zaterdag 2 januari 2010 zijn we te gast in restaurant De Betuwe in Tiel. We hopen iedereen dan opnieuw te zien.

Rest ons nog iedereen prettige feestdagen toe te wensen en tot volgend jaar!

Tekst: Micha Jans

 

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *