Gisteren werd in de gezellige sporthal de Spil in Lent het tweede NDB ranking toernooi gespeeld. Het toernooi werd georganiseerd door de Rivierenland Darts Bond. Er verschenen 153 A-heren, 58 B-heren, 56 dames, 49 junioren, 28 aspiranten en 18 meisjes aan de start. 

Bij de aspiranten steken Maarten-Dirk Woord en Mike van duijvenbode in grootse vorm. Net als in Den Haag speelden zij de finale en weer wist Maarten-Dirk aan het langste eind te trekken. Halve finalisten waren Justin Veldman en Boyd Hendriks. Bij de meisjes was Kaylee van der Steen gisteren de sterkste. In de kwartfinale versloeg ze de winnares en regerend Nederlands rankingkampioenen Sharon Jansen en in de halve finale versloeg ze Christel Merkestein. Kyana Frauenfelder liet ook weer van zich horen. In de halve finale klopte ze Fenna Bouwman en plaatste zich daarmee voor de finale. Kaylee won de finale met 3-1. Lorenzo Turfboer wist het juniorentoernooi op zijn naam te schrijven. In de finale wist hij knap af te rekenen met de kersverse Mariflex kampioen Colin Roelofs. Lorenzo won de finale met 4-1. Eerder had hij afgerekend met Boyd Hoevenberg en Jordin Brouwer (beide met 3-2). Colin had op weg naar de finale gewonnen van Jitse van der Wal en Niels Zonneveld.

Rick van de Schuur wist zijn titel in Den Haag een mooi vervolg te geven door ook in Lent de beste te zijn in de heren B categorie. In de finale versloeg hij John de Vreede met 4-1. Halve finalisten waren Michael Ramautar en Theo de Jong. Bij de dames was het Aileen de Graaf die opnieuw de sterkste was. Bij de laatste 32 kreeg ze meteen een zware partij voor de kiezen, want ze moest aantreden tegen de halve finaliste van Lakeside Sharon Prins. Aileen won met 3-2. Via een 3-0 overwinning op Tamara Schuur in de halve finale bereikte ze de finale. Net als in Den Haag was Anneke Kuijten haar tegenstandster die in de halve Floortje van Zanten wist te verslaan. Wederom werd het 4-3 voor Aileen. Anneke had kansen om de partij te winnen, maar moet nog even wachten op haar eerste rankingoverwinning. Jeffrey de Graaf was de beste bij de heren dankzij een 2-0 overwinning in sets op Danny Noppert. Jeffrey was in de kwartfinale te sterk voor Bobby Biemans en versloeg in de halve finale Albertino Essers. Danny, die ook in Den Haag al runner-up was, versloeg o.a. Hendrik Tooren, Bas van Elk en Danny Schellekens op weg naar de finale.     De Nederlandse Darts Bond feliciteert alle winnaars! De bijgewerkte rankingstanden staan tevens online.

Reactie verzenden