Volop spanning tijdens bekerkampioenschappen

Op 22 mei was Matchroom het strijdtoneel voor de teams die de halve finales van de Rivierenland Masters en de Rivierenland Trophy gehaald hebben. Na de opening door voorzitter Danny Janssen en de loting verricht door Jo Makken werd het in beide toernooien een verbeten strijd om de titel.

Rivierenland Trophy:
De loting koppelde Koetshuis-Reek 3 en ‘t Fuske aan elkaar en BDT 1 aan de Zware Jongens. Koetshuis-Reek 3 was vooraf bestempeld als favoriet voor de titel en maakte deze favorietenrol in de halve finale tegen ‘t Fuske helemaal waar. ‘t Fuske zette alle zeilen bij en hadden veel steun van meegereisde supporters, maar konden het niet bolwerken tegen het dartgeweld dat Koetshuis-Reek 3 tentoonspreidde. Na anderhalf uur stond er 5-0 op het scorebord en kon ‘t Fuske de pijlen weer inpakken. Niettemin is het halen van de halve finales van de Trophy een keurige prestatie.
De halve finale tussen BDT 1 en De Zware Jongens werd een minder eenzijdig verhaal. Het werd een zenuwslopende partij waarbij De Zware Jongens (tot hun eigen verrassing) aanvankelijk met een 3-1 voorsprong uit de singles kwamen. Ook de koppels gingen aardig gelijk op waarbij BDT 1 in drie partijen aan het langste eind trok. Uiteindelijk moest de teamronde een beslissing forceren. In deze teamronde liepen De Zware Jongens telkens een klein stukje voor en kwamen ook eerder bij de dubbel aan. De dubbel werd echter met 7 pijlen niet geraakt en dit was precies wat BDT 1 wel deed. Henry Heimans gooide BDT 1 met dubbel 20 de finale in.

De finale van de Rivierenland Trophy ging dus tussen Koetshuis-Reek 3 en BDT 1. Koetshuis-Reek 3 had een flitsende start en kwamen vrij vlot op een 2-0 voorsprong. BDT 1 vocht zich echter goed terug, waardoor de koppels ingegaan werd met de stand 2-2. In de eerste koppelpartij kreeg BDT 1 in de tweede leg de kans een 3-2 voorsprong te pakken, maar hier haperden de dubbels. Koetshuis kwam terug en haalde de partij binnen. Dit bleek het breekpunt van de wedstrijd. BDT 1 kwam nog één keer terug tot 3-3, maar daarna stelde Koetshuis-Reek 3 orde op zaken en werd met een 5-3 overwinning winnaar van de Rivierenland Trophy!

Rivierenland Masters:
De vier teams die zich in deze editie van de Rivierenland Masters hebben geplaatst voor de halve finales zijn allen eredivisionisten en het beloofde een spannende avond te worden. De loting wees uit dat Darts.Comm het tegen nieuwbakken eredivisiekampioen De Snor moest opnemen en ‘t Kroegje 1 en Feenstra Flyers de andere halve finale tegen elkaar gingen spelen.
Darts.Comm begon furieus en liet De Snor zien waarom zij ieder jaar weer op deze finaledag te bewonderen zijn. Na de eerste twee partijen stond er dan ook een 2-0 voorsprong op het scorebord. De Snor herpakte zich en na de singlepartijen was de stand 2-2. De koppelpartijen gingen ook aardig gelijk op maar de sterren van De Snor lieten hun sterrenstatus blijken en aan het eind van de partijen was de overwinning voor De Snor daar; 5-3. Niettemin wederom een indrukwekkende prestatie van Darts.Comm om wederom de finaledag van de Rivierenland Masters te bereiken. De gezelligheid werd er voor dit team na de nederlaag dan ook niet minder om.
De andere halve finale ging tussen Feenstra Flyers en ‘t Kroegje 1, oftewel de nummer 3 en 4 van de eredivisie van afgelopen seizoen. Feenstra Flyers liet hierin wel zien dat ze deze positie in de eredivisie niet voor niets bekleden, maar ondanks de singleoverwinning van Henk Breunese konden zij het toch niet bolwerken tegen het team dat de afgelopen jaren steevast kampioen van de eredivisie werd en twee seizoenen geleden de titel van de Masters nog op hun naam schreven. Na twee koppelpartijen was de eindstand 5-1 en kon Feenstra Flyers onverrichter zake weer naar huis.

De finale ging tussen De Snor en ‘t Kroegje 1, oftewel de nieuwe kampioen van de eredivisie tegen de onttroonde kampioen van de eredivisie. Dit beloofde een spannende finale te worden en dat werd het ook. De Snor zette hun zware geschut in, maar ‘t Kroegje 1 bewijst al jaren een steady groep van alleen maar topdarters te zijn en zo was het ook deze avond. Na de singles was het 2-2 en na de eerste twee koppelpartijen 3-3. De twee koppelpartijen die daarop volgden stonden bol van de spanning waarbij dit ook zichtbaar was bij de spelers van beide partijen. Er werden over en weer dubbels gemist en er klonken meerdere oehs en ahs vanuit het publiek. De derde koppelpartij was een erg spannende en viel richting ‘t Kroegje 1. Bij de laatste koppelpartij zat iedereen weer op het puntje van de stoel. De spanning was voelbaar wanneer de stand 1-1 werd en beide op hun dubbels aankwamen. Beide partijen kregen hier echt last van knikkende knieën en dubbels werden over en weer gemist. Het was captain van ‘t Kroegje 1 Louis Vink zelf die een eind aan de spanning maakte door de dubbel 1 erin te prikken en zijn team kampioen van de Rivierenland Masters te maken.

De Rivierenland Cup zal dus een strijd worden tussen Koetshuis-Reek 3 en ‘t Kroegje 1. Gaat de Cup opnieuw mee terug naar Reek, nadat Koetshuis-Reek 1 deze titel vorig jaar in de wacht had gesleept? Of gaat ‘t Kroegje 1 zijn prestatie van twee seizoenen geleden herhalen en gaan zij de RDB vertegenwoordigen op de Nationale kampioenschappen voor bekerwinnaars op 14 juni in Kamerik (nieuwe locatie)?

Iedereen is uitgenodigd om deze strijd der titanen te komen bekijken op vrijdag 29 mei in cafe De Gedachte. Aanvang 20.00 uur.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *