Vanavond valt de beslissing in het bekertoernooi. Wie verovert Dicky’s Rivierenland Cup? De vier overgebleven kandidaten voor de titel zijn: Darts.Comm, De Snorders, Witte Tonnie en The Vogue. Bekerkampioen 2003-2004 ’t Kroegje 1 werd in de kwartfinales uitgeschakeld en zal De Rivierenland Cup aan een van deze teams moeten overdragen.

Darts.Comm is er altijd bij. Het is de negende keer in tien jaar tijd dat de finaleronde wordt bereikt. Meerdere malen werd de cup veroverd. De laatste keer dateert uit seizoen 2001-2002, een legendarische finale tegen Witte Olifant waar Darts.Comm op het moment supreme “het licht” zag. Darts.Comm zit in de finaleronde door overwinningen op The Q1, ATP, ’t Kapelleke, De Puijnhoop, Naamloos en The Wolk Wings.

Witte Tonnie is de winnaar van De Rivierenland Cup seizoen 2002-2003, toen nog onder de naam Brace Dab. Hun missie om de bekertitel enkele jaren op rij te prolongeren werd vorig seizoen in een pril stadium knullig verstoord, opstartprobleempjes brak ze in de voorronde op. Dit seizoen staan ze er weer en de zegereeks is imponerend. Drie eredivisieteams werden door Witte Tonnie gevloerd, De Snor, De Heidebloem Devils en in de kwartfinale regerend bekerkampioen ’t Kroegje 1. Daarvoor werden er overwinningen geboekt op Highland Bull, Matchroom-Eagles en de kampioen van divisie 4B, DC Dubbus.

De Snorders waren enkele jaren uit beeld in het bekertoernooi. Sinds vorig seizoen zijn ze volledig terug en de halve finale werd toen bereikt. Dit seizoen zit er misschien nog meer in ’t vat. De Snorders kunnen terugkijken op een ijzersterk seizoen in de competitie waar ze lang met ’t Kroegje mee konden in de strijd om het kampioenschap. In het bekertoernooi werden er soepele overwinningen geboekt op DCM ’99-5, GZ Wizzards, Ons Hoekje 2, The Pretenders, Kwenie en Station Oost.

The Vogue, de verrassing van dit seizoen. Bij aanvang van dit seizoen was hun bekendheid binnen de RDB nog nihil, dat duurde echter niet lang. Bij de ADO genieten deze spelers al langere tijd een respectabele reputatie, daar spelen ze op het hoogste niveau. The Vogue mag door de spectaculaire prestaties die in competitieverband en in De Rivierenland Cup zijn behaald nauwelijks nog een outsider worden genoemd ondanks het feit dat ze in de vierde divisie uitkomen. De spetterende overwinning in de kwartfinale op Twice 1 mag een prestatie van formaat worden genoemd. In het bekertoernooi snoepten ’t Swaantje, Euro 95, GZ Nieuwe Lichting, Funky 79, Tazmaniacs en Twice gezamenlijk 4 punten af van deze jongemannen.

Dicky’s Rivierenland Cup – De finale
Datum: vrijdag 20 mei 2005
Locatie : café Sous Les Eglises
Adres : Rijksstraatweg 124
Plaats : Beek
Aanvang halve finales : 20.00 uur