De LACO-dames van Rivierenland hebben met 8-3 gewonnen van het team van de Venlose Darts Organisatie uit Tegelen. Gezelligheid en een goede teamspirit waren een sterke basis voor deze overtuigende overwinning.
Voor aanvang van de wedstrijd was er eerst een minuut stilte. Dit ter nagedachtenis aan een bevriende darter van het VDO-team, die was overleden en op die dag in gesloten kring ter aarde werd gesteld.

De teamsamenstelling was als volgt:
 Ellis Burink
 Inge Ter Burg
 Marie-José Schrijner
 Martine Dantuma
 Tharsissia Werinussa
Reserve: Hermien Straten – van Elk

Martine Dantuma uit ons team liet zien dat het niveau van vrouwen heel hoog kan zijn. Ze gooide de ene trippel naar de ander en won haar partij met speels gemak.
Ik, als teamcaptain, heb eerst de singles afgewacht om te kijken hoe ik de koppels zou gaan indelen. Iedereen stond voor haar doen goed te knallen en het werd dus een moeilijke beslissing.
De eerste koppel ben ik (Ellis) samen met Inge gaan spelen en met veel moeite trokken we deze binnen dankzij de dubbels die Inge gooide.
De tweede en de derde koppelpartij werden gespeeld door Martine en Tharsissia. Een beetje ongelukkig verloren ze èèn partij, maar daarna sleepten ze de andere partij overtuigend binnen.

Vervolgens hebben we met zijn allen de teamronde sterk gespeeld en mocht Marie-José de captainsgame spelen. Ze was hier niet zo blij mee, maar ik heb die keuze bewust gemaakt, zodat ze vertrouwen krijgt in haar eigen spel. Ze heeft de wedstrijd helaas verloren, maar ik was zeer tevreden met haar inzet.
Tevreden echter niet alleen met haar inzet in het bijzonder, maar die van het hele team.
Bianca Smit kon niet mee spelen, omdat zij een blessure had. Wij wensen haar beterschap en hopen dat ze er de volgende keer weer bij is.
Ook Vanessa van Lith was er niet bij, omdat haar (schoon)ouders 30 jaar getrouwd waren.

Het was dus weer een leuke wedstrijd en op dinsdag 21-02-’06 om 20:00 uur hebben wij een trainingsavond gepland in onze thuishaven De Klok te Gendt.
We hebben op die avond 4 banen tot onze beschikking en lijkt u het wat om eens te komen kijken op de trainingsavonden of op de speeldagen dan bent u van harte welkom.

Ellis Burink.