Afgelopen zaterdag, 5 november, werd de 3e RDB-ranking gehouden in Zaal Verploegen in Wijchen. Deze keer hadden we 46 deelnemers.

 

Dat dat niet hoeft te betekenen dat het geen leuk toernooi kan worden bleek zaterdag. Namen die je in de winnaarsronde zou verwachten moesten hun geluk beproeven in de verliezersronde en andersom.

Erik van Zanten, vorige keer nog halve finalist, kwam ook dit keer ver. In de kwartfinale trof hij de eerste winnaar van dit seizoen: Wim van Schaik. Dit was voor Erik net een brug te ver, een 3-0 nederlaag was het gevolg. De jonkies Brian van der Steen en Gilbert van der Meijden speelden de tweede kwartfinale: 3-1 voor Gilbert. Fabian de Groot en Sebastiaan Kuppen waren in de 3e kwartfinale aan elkaar gekoppeld. Dat Sebastiaan nog steeds uitstekend kan darten liet hij ook nu zien: 3-0 winst was het gevolg. Michael Verhofstad en Wesley Heimans maakten er een spannende pot van en een 5e leg moest dan ook de beslissing brengen. Wesley trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 3-2.

 

De eerste halve finale ging tussen Wim van Schaik en Sebastiaan Kuppen. 1 leg stond Sebastiaan af, maar voor de rest was hij superieur: 4-1. Gilbert van der Meijden en Wesley Heimans hadden meer tijd nodig om de finalist te bepalen. Ook hier moest Wesley voluit gaan en ook hier besliste te laatste leg: 4-3.

 

En aldus Sebastiaan Kuppen en Wesley Heimans in de finale. Een zeer spannende partij volgde. Uiteindelijk was het Wesley die met 5-3 won en voor het eerst de ranking op zijn naam schreef.

 

Ook hebben we nog alle uitslagen van de verliezersronde. De kwartfinales: Danny Willems – Patrick van Olderen: 1-2. John van de Weerd – Emiel Lamers: 0-2. Jacqueline Jansen – Niels Mauel: 0-2. André van Koetsveld – Patrick Homan: 1-2. Jacqueline werd met dit resultaat de beste dame.

 

De halve finales: Emil Lamers – Patrick van Olderen: 1-3, Patrick Homan – Niels Mauel: 2-3.

 

De finale had de volle 5 legs nodig maar Niels Mauel wist deze op zijn naam te schrijven met 3-2.