Wesley van den Hurk winnaar van 1e Rivierenland Ranking

Afgelopen zondag, 8 september, werd de eerste, geheel vernieuwde, Rivierenland Ranking gehouden in café zaal Elmeran in Nijmegen. 42 deelnemers mochten we begroeten in een gezellige ontspannen sfeer. De eerste 32 inschrijvers vielen al meteen in de prijzen, zij namen een “goody-bag” mee naar huis.

 

Om 13.00 precies ging het toernooi van start met de poulefase en om 15.30 konden we al aanvangen met knockout-fase. Tussendoor vond de loterij gretig aftrek, waarmee vele leuke prijzen te winnen waren. Uiteindelijk ging Dieu Opperman er met de hoofdprijs vandoor. We konden de loterij uiteindelijk een groot succes noemen.

 

En dan het darten zelf.

 

De eerste kwartfinale ging tussen Sander Voz en Tonny Veenhof, die de ronde ervoor Frank Hoelen opzij zette. Sander ging er met 3-1 met de winst vandoor en mocht zich halve finalist noemen. Robert van der Werff was met 3-0 snel klaar met Niels Mauel. De nummer 2 van afgelopen seizoen, Danny van Klompenburg kreeg Wesley van den Hurk als tegenstander in de kwartfinale en moest met een 3-1 verlies genoegen nemen. Patrick van Olderen trof Michael Smits in de kwartfinale en won ook met 3-0.

 

De halve finales eindigden alleben in 4-1. Sander Voz was te sterk voor Robert van der Werff en Wesley van den Hurk denderde door richting de finale ten koste van Patrick van Olderen.

 

Maar de koek bij Wesley was nog niet op. Sander Voz zou het volgende en laatste slachtoffer van de dag worden. Met liefst 5-2 won hij de finale en mocht zich de eerste winnaar van het seizoen noemen.

 

De verliezersronde kende een aantal verrassingen. Patrick Arz, die in de poulefase weinig had in te brengen reikte toch tot de kwartfinale waarin hij Danny Janssen trof en alsnog tegen een 2-0 nederlaag aan liep. Simon Onder de Linden versloeg Renate Otten met dezelfde cijfers. Ook Sylvia Makken moest eraan geloven tegen Sarn Brinkert. Aan Carla Hubbers de taak een ronde verder te komen en beste dame te worden. En dat lukte. Met 2-0 wees ze Jos Megens de deur en Carla kon zich opmaken voor haar halve finale tegen Sarn Brinkert.

 

Onderschat de dames nooit, ook nu niet. Sarn had de grootste moeite om Carla uit de finale te houden. De volle 5 legs waren nodig om de finalist te bepalen. Uiteindelijk trok Sarn toch aan het langste eind en won met 3-2. Simon Onder de Linden had het iets makkelijker tegen Danny Janssen, deze partij werd 3-1.

 

Sarn en Simon dus in de finale. Een waardige, want alle 7 legs moesten er aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk was het Sarn die met 4-3 de verliezersronde op zijn naam wist te schrijven.

 

Dolf van Munster gooide deze dag de meeste keren 180: liefst 5 stuks. Hans van der Elzen gooide de hoogste finish: 141.

 

Iedereen met finishes boven de 100 maakte nog kans op de Mystery Pot. 150 kwam eruit, die werd dus niet gegooid, en daarmee gaat de Mystery Pot mee naar het volgende toernooi, uiteraard weer hoger dan de eerste keer.

 

Alle verdere informatie, uitslagen, standen, foto’s en nog veel meer vind je op www.rivierenlandranking.nl

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *