Wesley van den Hurk wint derde jeugdranking

Op zaterdagmiddag 29 december schreven zich 18 RDB-leden in voor het derde jeugdrankingtoernooi in Matchroom in Nijmegen. In 4 poules werd gestreden om een plaats in de winnaarsronde. In deze ronde speelden de 8 beste spelers in een knock-out systeem verder voor de toernooiwinst. De overige spelers probeerden de winst te behalen in de verliezersronde.

Na de poulewedstrijden gingen de nummers 1 en 2 van iedere poule verder volgens het knock-out systeem. In de kwartfinalewedstrijden wonnen Wesley van den Hurk, Gert Top en Roy van Beem hun wedstrijden met 3 – 0. Hermie van Orsouw vocht een zware strijd met Dave van Embden en wist deze met 3 – 2 in zijn voordeel te beslissen. In zijn halve finalewedstrijd stond Wesley geen leg af en won met 4 – 0. Hermie van Orsouw en Roy van Beem maakten er een spannende strijd van. Roy wist uiteindelijk met 4 -2 van Hermie te winnen. In de finale was Wesley wederom in uitstekende vorm. Roy had veel van zijn krachten verspeeld in zijn halve finalepartij. Wesley won met 5 – 1 overtuigend het derde jeugdrankingtoernooi.

Dit toernooi stond in het teken van de hoge finishes. Wesley van den Hurk deed van zich spreken door een 170-finish. Hermie van Orsouw wist deze presentatie te evenaren. Beide spelers kregen uit handen van de eigenaren van Matchroom een prijs voor de hoogste finish. Andere noemenswaardige finishes: 103 (Colin Rijmers), 114 (Mike de Swart), 115 (Peter Janssen) en 2 keer 130 (Wesley van de Hurk).


De 170-specialisten: Hermie van Orsouw en Wesley vd Hurk

In de verliezersronde ging de eindstrijd tussen Colin Rijmers en Mike de Swart. Colin won in de halve finales van Ramon Vullings. In de andere halve finale won Mike de Swart van Shirley Opperman. In de finale wist Mike de Swart met 3 – 0 te winnen.


Finalisten verliezersronde: Colin Rijmers en Mike de Swart

Laatste 8:

Wesley van den Hurk – Robin Hendriks 3 – 0
Gert Top – Stefan Verstraten 3 – 0
Hermie van Orsouw – Dave van Embden 3 – 2
Roy van Beem – Peter Janssen 3 – 0

Halve finales:
Wesley van den Hurk – Gert Top 4 – 0
Hermie van Orsouw – Roy van Beem 2 – 4

Eindstrijd 3e en 4e plaats:
Gert Top – Hermie van Orsouw 4 – 3

Finale:
Wesley van den Hurk – Roy van Beem 5 – 1


De finalisten: Wesley vd Hurk en Roy van Beem

Tekst: Leon Busschops
Foto’s: Gerard Hendriks

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *