Witte Tonnie nieuwe vaandeldrager van Rivierenland

Witte Tonnie is de nieuwe kampioen van de eredivisie. ’t Kroegje 1 moet na een heerschappij van twee seizoenen de vaandel overdragen aan de kersverse eredivisionist. De strijd tussen de top drie, ’t Kroegje, Dartveeder en Witte Tonnie werd in de slotweken in het voordeel van de voormalige Brace Dab beslist.

Het seizoen begon met opstartproblemen voor de voormalige Brace Dab. Hoe dat kwam? “Witte geit? Da witte tonnie…” om maar eens een gevleugelde uitspraak van het team zelf aan te halen.

De regerend bekerkampioen begon met een vroegtijdige exit in het bekertoenooi. Bij navraag bleek dat de nieuwe teamnaam zoveel verwarring binnen het team opriep dat ze dachten dat ze in de voorronde niet in actie hoefden te komen. Een dure grap en Chris Jordan kon in september al beginnen met het oppoetsen van De Rivierenland Cup voor de volgende kampioen.

Ook in de competitie kwam Witte Tonnie moeizaam op gang. Na enkele wedstrijden keken ze al tegen een ruime achterstand aan op de grote concurrenten, ‘t Kroegje 1 en Dartveeder. Niets wees er toen op dat ze mee zouden gaan strijden voor het kampioenschap. Het ligt echter niet in de aard van de heren van Witte Tonnie om de strijd op te geven of om pijlen gefrustreerd door het café te smijten. Een soepele en enthousiaste inhaalrace bracht hen aan het eind van de competitie naast ’t Kroegje 1 en Dartveeder.
Het competitieslot was op papier sensationeel. De top drie stond nagenoeg gelijk en ze troffen elkaar allen nog in de laatste speelweken. In Asjemenou werd een belangrijke stap gezet naar het kampioenschap. Dartveeder werd met 8-1 weggevaagd door een ontketende Witte Tonnie. Robert Heikamp was de grote man van die avond met een fantastische performance, waaronder vier 180-ers. Een week later vergallopeerde ’t Kroegje zich ernstig bij Darts.Comm. Darts.Comm, die twee weken eerder ook tegen Dartveeder al belangrijke punten had gesnoept, zorgde voor de anticlimax door een uiterst verrassende 5-4 overwinning op de regerend kampioen uit Rheden te halen. Daardoor kreeg Witte Tonnie een riante voorsprong met de onderlinge confrontatie tegen ’t Kroegje in het verschiet.
Ronald Brandsen van ’t Kroegje 1 stelde in deze wedstrijd het kampioensfeest nog een weekje uit door in de bierronde met een 124-finish het kampioenspunt van Witte Tonnie weg te kapen.
‘t Kroegje 1 moet na een heerschappij van twee seizoenen in de eredivisie de vaandel overdragen aan Witte Tonnie. Zij kunnen zich echter troosten met de gedachte dat Witte Tonnie dit seizoen De Rivierenland Cup bij ’t Kroegje 1 heeft moeten inleveren.

Even voorstellen, de kampioenen…

Dick van Dijk
Een weergaloos seizoen voor The Undertaker (the man in black die meestal in een wit shirt speelt) Meerdere grote overwinningen werden behaald op internationale topspelers. Drie NDF-toernooien schreef hij op z’n naam, Open Threant, Open Bollenstreek en Open Den Helder, met als resultaat dat hij momenteel achter van Barneveld de nummer 2 van Nederland is. Captain van Witte Tonnie en grote leermeester van de jonkies binnen het team. Met name in het begin van het seizoen was hij constant “man of the match”. Op de wedstrijden waar hij dat niet was riep hij zichzelf uit tot gezelligste speler van de avond.

Dan is er natuurlijk Chris Jordan, doorgewinterd tot op het bot. Karakter en mentaliteit zijn twee belangrijke handelsmerken van hem. Zijn grote mond is zijn bekendste handelsmerk.
Wedstrijden van Chris zijn meestal spectaculair om te zien en het publiek komt dan niets tekort. Hij heeft een typische eigen stijl van gooien waarmee hij vriend en vijand verbaast, de triple wordt echter altijd veelvuldig geraakt. Chris laat niet alleen zijn pijlen spreken, ook op het forum weet hij met z’n scherpe pen menigeen vol te raken.

Jeffrey Diepeveen
Jeffrey is misschien wel de verpersoonlijking van Witte Tonnie. Oproerkraaier, gangmaker en sfeerbepaler van het team. De juiste combinatie van inzet, kwaliteit, enthousiasme en een hoop flauwekul vind je bij hem terug en dat heeft een positieve uitwerking op het gehele team.

Robert Heikamp
De openbaring van dit seizoen! Na een grote terugval heeft het voormalige jeugdtalent de juiste richting dit seizoen hervonden en hij stijgt nu tot ongekende hoogten. De positeve input van Dick van Dijk en de andere Witte Tonnies mag in deze genoemd worden. Heikamp kan terugkijken op een fantastisch seizoen waar hij met name in de eindfase van onschatbare waarde voor het team was. Met grote regelmaat “man of the match” in de tweede seizoenshelft. We volgen met site_nieuws_itemsgierigheid en enthousiasme zijn ontwikkeling de komende jaren. Voorzichtigheid over teveel enthousiasme blijft natuurlijk geboden bij deze jeugdige topspeler.

Remco Willems en Rob Terwindt
Halverwege dit seizoen werden deze voormalige Brac Boys aangetrokken. Enkele invalbeurten in het begin maar deze heren zijn steeds vaker in de basis terug te vinden.

Witte Tonnie, de vaandeldrager van de RDB, vertegenwoordigt op zondag 27 juni Rivierenland op de nationale kampioenschappen voor de eredivisie in Loosdrecht. En hoe dat af zal lopen? Witte geit? Da witte tonnie….

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *