Witte Tonnie strandt in kwartfinale

Chris Jordan, Dick van Dijk, Daniël Pelkman, Jeffrey Diepeveen en Remco Willems bereikten op de nationale kampioenschappen voor bekerwinnaars een plaats bij de laatste 8.
De poulewedstrijden verliepen zeer voorspoedig. Eerst was het appeltje-eitje tegen “ De Jong”, afgevaardigde van Brabantboel. Met 7-0 werd dit sympathieke team afgedroogd. Daarop volgde een confrontatie met de “ De Osseworstjes” uit Almere, een tegenstander van formaat. Met onder andere de nummer 4 van nederland Marco Tak en Daniël Ververs in de gelederen bood dit team geducht weerwerk. Witte Tonnie besliste de partij in de bierronde. Jeffrey Diepeveen zette met een magistrale 168-score Daniël Pelkman van 208 naar Tops. Pelkman verzilverde deze kans en Witte Tonnie bereikte een plaats bij de laatste 8.

Uitschakeling in de kwartfinales volgde tegen het team uit de Bollenstreek, De Bolle Olifant uit Nieuw-Vennep. Een zure nederlaag die de heren zichzelf volledig aan mochten rekenen. De tegenstander was niet van het kaliber als “De Osseworstjes” uit Almere maar het niveau dat in de tweede poulewedstrijd werd gehaald was als sneeuw voor de zon verdwenen. Alleen Chris Jordan speelde als vanouds en sleepte met zijn vechtersmentaliteit een stevige overwinning binnen. Jeffrey Diepeveen liet na een keurige start de partij glippen en verloor. Voor Dick van Dijk was het de hele dag al zwoegen en zweten om de triples en dubbels er uit te persen, maar in deze partij, waar er toch genoeg winstkansen waren, vergooide hij een duur punt. Tot overmaat van ramp volgde daarop een zeer ongelukkige nederlaag van Daniël Pelkman. Hij had het zeker verdiend om deze partij te winnen, maar zoals wel vaker in het dartspel, het verschil tussen winst en verlies scheelt soms een millimeter.
De 3-1 achterstand kon niet meer worden hersteld in de koppelpartijen. Er waren zeker nog kansen, maar het heilge vuur was gedoofd en Witte Tonnie ging in beide partijen ten onder, eindstand 5-1.
Knarsetandend keken de spelers van Witte Tonnie vervolgens toe hoe De Bolle Olifant zonder tegenstand doorwandelde naar de finale. Iedereen had het gevoel dat een finaleplaats voor Witte Tonnie gisteren zeer zeker tot de mogelijkheden behoorde.
De finale werd gewonnen door Broken Arrows uit Den Bosch.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *