Zeperd, revanche, 3e van Nederland en kampioen in Tsjechie

Een weekend darten met de RDBjeugd is altijd goed voor een levendig verslag.
We beginnen maar op zaterdag 6 november als het LaCoteam op bezoek gaat bij DVS in Apeldoorn. Alvorens het over de wedstrijd te hebben moet ik even vertellen dat zich dit seizoen maar 3 bonden ingeschreven hebben met een jeugdselectie. Zeer droevig maar dit is de huidige tendens in het jeugddarten. Het holt achteruit mede omdat de bonden er zelf geen energie en geld in (willen) steken. Gelukkig is dat bij de RDB niet het geval omdat zij inzien dat de jeugd de toekomst heeft. Mede daardoor heeft de RDB nu een aantal zeer talentvolle jonge spelers die al van zich hebben doen spreken of dit binnenkort zeker gaan doen. Wat de LaCo betreft speelt de RDB een aantal keer tegen zowel DVS Apeldoorn als RDO Rotterdam. Aan het eind wordt er dan een singletoernooi gehouden waarin alle LaCospelers van de drie bonden het tegen elkaar gaan opnemen.

Zeperd…
mag je het zeker noemen als je met 1-10 klop krijg. En nee, we hebben niet blind op de aanval gespeeld zoals Feijenoord. DVS heeft gewoon een leuk team en was nu even een maatje te groot. Wel waren we verzwakt doordat vaste spelers als Bjorn en Lars Fransen en Brian vd Steen afwezig waren maar onze 3 aspirantjes Levy Frauenfelder, Justin van Tergouw en Stefan Uittenbosch lieten zien dat zij het niveau ook aankunnen. Samen met Senny van Hoenselaar en Djordy Veenhof vormden zij voor dit keer het team.
Senny ging van start maar dit was niet de dag van Senny. Slechte scores, te weinig overtuiging, nog wel een leg pakken maar dat was het. Djordy’s scores waren beter maar ook hij kon maar 1 leg pakken. Na ze moed te hebben ingesproken mocht Justin zijn debuut maken. Hij ging er vol voor en pakte de partij zonder een leg te hoeven afstaan, klasse. Ook Levy en Stefan debuteerden maar waarbij Levy nog wel een leg pakte en een 180er noteerde moest Stefan, ondanks fel verweer, een 0-3 incasseren. Tussenstand 1-4. De koppels Senny/Djordy en Justin/Levy speelden niet slecht maar verloren alle 4 partijen waarna ook de teamronde en de captainsgame ook richting DVS gingen.

Revanche, 3e van Nederland…
speelde zich af op zondag 7 november tijdens de Ned. Jeugd Team Kampioenschappen. Een jaarlijks terugkerend toernooi waar de RDB de laatste jaren erg goed presteerde. Twee keer een 2e plaats voor het juniorenteam en vorig jaar het kampioenschap voor onze aspiranten. Helaas konden die de titel niet prolongeren want ons aspiranten-team was ook het enige aspirantenteam deze dag. Zij werden dus ingedeeld bij de rest maar alle aspiranten die dag mochten met 401 starten in plaats van 501.

De RDB had 3 teams ingeschreven:
RDB Boys van teamcaptain Gerard Hendriks bestond uit Bjorn Fransen, Brian vd Steen, Senny van Hoenselaar en Djordy Veenhof.
RDB mix van captain Hermien Straten bestond uit Roy Albers, Djamilla Kroon, Kaylee vd Steen en, na afzegging van 2 speelsters, als gastspeler Ramon.
RDB aspiranten onder leiding van Jorg Frauenfelder bestond uit Lars Fransen, Levy Frauenfelder, Justin van Tergouw en Stefan Uittenbosch.

De RDB mix verloor beide poulewedstrijden waarbij Roy een mooie overwinning boekte op een DVS speler (dat was revanche 1). Djamilla had alle kans op het 2e punt maar was niet koelbloedig op de dubbels. Ook in de verliezersronde liep het niet helemaal en na verlies was het toernooi over. De RDB Boys wonnen beide poulewedstrijden overtuigend waarbij Djordy nog een mooie 120 finish liet noteren. De eerste wedstrijd in de winnaarsronde tegen DBA was een moeilijke. Daar speelden 2 aspiranten mee die een aardig pijltje kunnen gooien. Omdat zij met 401 mochten beginnen moesten Djordy en Bjorn alles uit de kast halen om de partij naar zich toe te trekken. Bjorn lukte dat overtuigend maar Djordy moest de partij aan DBA laten. Brian had wat moeite met de dubbels maar pakte de partij waarna Senny, ondanks een 2-0 voorsprong en diverse wedstrijdpijlen, helaas verloor. De beslissende teamronde ging hopeloos verloren omdat er juist dan zeer matige scores werden gegooid. Daarvoor hadden ze als team 43 x 100+, 15 x 140+ en 3 x 180 gegooid. De RDB aspiranten wonnen hun 3 poulewedstrijden, hoewel ze tegen ZDF de nodige moeite hadden. In de kwartfinale moesten ze tegen……DVS. Wij willen revanche ging het gelijk en ze hebben revanche gekregen. Met maar liefst 4-1 werd het DVS team (zelfde samenstelling als zaterdag) aan de kant geschoven, geweldig !!! De halve finale was een feit en daarin was 2 and ½ man de tegenstander. Een team bestaande uit 4 jeugdtopspelers. Justin en Levy pakten nog wel een leg, Stefan had kans op de overwinning maar het was een maatje te groot. Scores van de aspiranten: 41 x 100+ en 10 x 140+. Niet slecht voor 9-10-12 en 13 jaar. Een gedeelde 3e plaats was het prachtige resultaat voor deze aspiranten waaraan we nog veel plezier gaan beleven.

Kampioen in Tsjechie…
is alvast een van die prestaties van een van deze jonge RDBspelers.
Lars Fransen, 12 jaar dus, had zich ingeschreven bij de jeugd voor de Open Tsjechie. Nu is deze “kleine vlaai” zoals Jos Megens hem altijd noemt voor veel mensen al geen onbekende omdat hij al menigeen goede darter van het bord gegooid heeft. We weten dus wel wat hij allemaal kan maar de Open Tsjechie winnen is een fenomenale prestatie. Want in de halve finale was Tsjechisch toptalent Pavel Korda de tegenstander en die ging gewoon met 0-3 onderuit tegen Lars. In de finale tegen het Oostenrijkse 17 jarige talent Rowby-John Rodriguez moest Lars vol aan de bak. Van 1-0 naar 2-3 pakte het Berghemse talent de zesde leg voor de 3-3. De laatste leg ging gelijk op maar Lars pakte de dubbel en daarmee de titel.

Bestuur, jeugdcommissie en alle jeugdleden willen Lars van harte feliciteren met deze geweldige prestatie !!!

Tekst: Gerard Hendriks

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *