Inschrijving seizoen 2019-2020 geopend

De inschrijving voor het seizoen 2019-2020 is geopend. Tot 1 juli a.s. is het mogelijk alle bestaande teams en nieuwe teams in te schrijven. Net als vorig jaar vinden de inschrijvingen geheel online plaats. Middels een stappenplan zul je door de inschrijfprocedure geloodst worden.

Tip vooraf: Internet Explorer kan problemen geven bij het inschrijven. Wij willen iedereen dan ook verzoeken de browser Firefox of Chrome te downloaden en de inschrijving daarmee te doen.

LET OP! Het is absoluut niet mogelijk om per mobiele telefoon de inschrijving te doen. Bij de betaaloptie kan het daarbij mis gaan en het is voor ons niet mogelijk betalingen te retourneren. Houd hier a.u.b. rekening mee!

Bestaande teams kunnen hun team voor volgend seizoen inschrijven met de inlogcode van het Online Teambeheer, waarmee het hele jaar de wedstrijden ingeleverd zijn. Codes zijn te vinden voor het in het wedstrijdboekje van het afgelopen seizoen.

Nieuwe teams moeten zich eerst registreren en zullen via de e-mail een inlogcode ontvangen. Daarna kunnen ook zij hun team inschrijven.

 Hoe werkt het?

Via de link http://bit.ly/13YhHi9 kom je in de omgeving voor het online inschrijven. Log in met je teamgegevens die je het hele seizoen ook gebruikt hebt om de wedstrijden in te leveren. Deze codes vind je voor het wedstrijdboekje van het afgelopen seizoen. Codes kwijt? E-mail dan naar ledenadministratie@rdbdarts.nl

Schrijf je je in als geheel nieuw team? Kies dan voor de knop Nieuw Team. Maak vervolgens een account aan met een geldig e-mailadres en een wachtwoord. Je krijgt dan de verdere instructies per e-mail toegezonden om verder te gaan.

 Je krijgt nu het stappenplan te zien om je team in te schrijven.

Vul bij stap 1 een geldig e-mailadres in waarop de captain van het team te bereiken is. Naar dit e-mailadres wordt vervolgens een mail verstuurd. In die e-mail bevindt zich een link waarop geklikt moet worden om verder te kunnen. Deze controle wordt gedaan zodat wij van alle captains een geldig e-mailadres hebben. Let op! Het kan zijn dat onze mail in de SPAM-box of map met ongewenste mail terecht komt. Let hier goed op, hier kunnen wij zelf helaas niks aan doen. Het systeem werkt automatisch, wij kunnen zelf géén mail sturen met login gegevens!

Stap 2 is het selecteren van de spelers. De spelers van het team waarmee afgelopen seizoen competitie is gespeeld zullen worden getoond. Zijn er spelers overgenomen door een ander team gedurende de inschrijvingsperiode dan zullen deze spelers bij het nieuwe team ingeschreven worden en worden ze ook niet getoond. 

 Bij alle spelers staan ook de bij ons bekende adresgegevens. Indien deze niet kloppen geef dan de juiste adresgegevens door via de Ledenadministratie.
Door simpelweg op de invulvakjes voor “inschrijven voor nieuwe termijn” te klikken selecteer je de spelers die komend seizoen ook deel uitmaken van je team.

Wil je een speler overnemen uit een ander team of een speler inschrijven die al een lidnummer heeft maar die vorig jaar niet gespeeld heeft dan voer je onder “Speler overnemen uit ander team” het lidnummer en de achternaam van de betreffende speler in. LET OP! Ben je er niet zeker van of de achternaam goed in ons systeem staat bel dan eerst met de Ledenadministratie alvorens het lid in te voeren. Voer de achternaam in zónder tussenvoegsels (van der, de, van) Indien de naam verkeerd wordt geschreven vindt ons systeem het lid niet en wordt diegene als nieuw lid ingeschreven! Dit zal leiden tot dubbele inschrijvingen. Ga dus niet klakkeloos namen invullen maar bel altijd eerst de Ledenadministratie!

In onze database wordt nu gezocht naar een speler die aan de invulvelden voldoet. Als de naam verschijnt vink je ook die naam aan om het lid in te schrijven. LET OP! Ben je er niet zeker van of iemand al lid is geweest en dus al een lidnummer heeft bel dan eerst de Ledenadministratie! Hiermee voorkomen we dat mensen dubbel in onze database komen te staan!

Ook is het hier mogelijk om nieuwe spelers in te schrijven. Deze optie is alleen voor leden die nog nooit lid van de RDB geweest zijn.

Het minimum aantal spelers dat ingeschreven moet worden is 4, meer mag natuurlijk ook. Zodra een speler wordt aangeklikt verschijnt rechtsboven een groen veld met het aantal aangeklikte spelers en het totaalbedrag van de inschrijving. LET OP! De contributie voor het komende seizoen is € 38,- per lid!

Als alle spelers geselecteerd zijn klik je op vakje “Maak een keuze” en kies voor iDeal. Kies in het vakje daaronder voor uw bank en klik hierna op de knop “Betaal via iDeal”. Hierna kan de betaling verricht worden. Als stap 2 niet voltooid is kun je niet verder met inschrijven. Je zult dus nu eerst te betaling moeten verrichten om door te kunnen gaan! Ter controle ontvang je ná je betaling opnieuw een e-mail. Je weet nu zeker dat er betaald is en dat het juist bij ons is binnengekomen.

Tijdens het betalen met iDeal bestaat de mogelijkheid de betaalgegevens uit te printen of zelfs naar uzelf te e-mailen. Deze afdruk of e-mail met betalingsgegevens kan dienen als factuur, bijvoorbeeld als uw speelgelegenheid de contributie voor de spelers betaalt. 

Als de betaling eenmaal voltooid is volgt stap 3, de teamgegevens. Vul hier alle teamgegevens in zoals de (evt. nieuwe) teamnaam, de (reserve)captain, de thuisspeeldag en de speelgelegenheid. Je kunt kiezen uit de lijst met speelgelegenheden. Als je speelgelegenheid er niet bij staat kies je voor “Nieuwe speelgelegenheid” en vul je alle gegevens verder in. LET OP! De contributie voor een speelgelegenheid is € 43,- per seizoen. Elke speelgelegenheid zal in juli een factuur van ons ontvangen om de contributie aan ons over te maken.

Vul in stap 3 ook in of je team mee wil doen aan de beker of niet. Ook het opmerkingen-veld is heel belangrijk! Wil je bijvoorbeeld alleen op vrijdag spelen of op een bepaalde dag of dagen juist helemaal niet of wil je bij bepaalde teams wel of juist niet in de poule of samen met andere teams thuis spelen, vermeld dat dan duidelijk in het opmerkingen-veld! Teams waar geen opmerking bij staat zullen vrij in elke poule ingedeeld gaan worden! Dit kan na de inschrijving niet meer ongedaan worden gemaakt!

LET OP! Nieuwe teams en 3e divisie-teams hebben de mogelijkheid in de 2e divisie in te stromen middels een zij-instromers toernooi. Teams die aan dit toernooi wensen deel te nemen kunnen hiervoor contact opnemen met de Ledenadministratie. Alleen teams die zich tijdens de inschrijfperiode melden kunnen deelnemen. Bij minimaal 3 deelnemende teams zal het toernooi georganiseerd gaan worden. Informatie over het zij-instromers toernooi vind je onderaan deze pagina.

Stap 4, de laatste stap, is de gegevenscontrole. In het kader van de nieuwe privacy-wetgeving moet elk lid apart toestemming geven om zijn/haar gegevens te mogen gebruiken. Het is met de nieuwe wet verplicht met elk lid afzonderlijk een lidmaatschapsovereenkomst aan te gaan. Daarom vragen wij vanaf nu van elk lid een geldig e-mailadres. Het is dus niet de bedoeling dat de captain bij elk lid hetzelfde e-mail adres invoert, wij willen van alle leden een geldig e-mailadres. Dit veld is verplicht bij de gegevenscontrole alvorens de inschrijving voltooid kan worden. Na de inschrijving wordt er dan automatisch een mail naar elk lid verzonden waarna elk lid op een bevestiging kan klikken. Bij deze stap wordt van elk lid ook de juiste geboortedatum gevraagd. Dit veld moet verplicht ingevoerd worden. De laatste stap in de gegevenscontrole is de pasfoto. Van elk lid dient een foto in ons bestand aanwezig te zijn. Voor leden die al lange tijd niet gespeeld hebben maar nu weer ingeschreven worden bestaat de mogelijkheid een (nieuwe) foto te uploaden. Het kan dan zijn dat wij nog geen foto van het betreffende lid hebben. Voor nieuwe leden is het verplicht een spelersfoto te uploaden! Deze foto moet het .JPG-formaat hebben en moet duidelijk het gezicht van de betreffende speler bevatten. Wij geven door voorkeur aan gewone pasfoto’s. Dus géén vakantie, of familiefoto’s en géén selfies. Dit is namelijk de foto die op de spelerspas zal worden gedrukt. Zonder het uploaden van de foto zal de nieuwe speler niet geaccepteerd worden!

Als dit allemaal voltooid is volgt stap 5, de afronding. Hier kun je de inschrijving voor akkoord verklaren en worden de gegevens naar de Ledenadministratie gestuurd. Als deze de controle heeft uitgevoerd wordt er een e-mail verzonden naar het adres dat je in het begin hebt opgegeven. De inschrijving is pas compleet indien ook stap 5 voltooid is. Teams waarbij deze laatste stap niet voltooid is zullen niet in de competitie worden opgenomen!

Overigens hoef je niet alle stappen in één keer te voltooien. Als je bijvoorbeeld al wel betaald hebt, maar je moet de pasfoto’s nog verzamelen van je teamleden dan kan dat. Pas als je bij stap 5 op akkoord hebt geklikt is de inschrijving definitief en is je team volledig ingeschreven.

Iets niet duidelijk? Mail of bel de Ledenadministratie! Een e-mail wordt z.s.m. beantwoord.

Telefoon: 06-21911552 (niet op ma t/m do van 14.00-20.00 ivm werk).
Gelieve voor Ledenadministratie zaken géén vragen via Whatsapp te stellen! Wij hebben liever e-mails. Zet in de mail altijd je telefoonnummer zodat we je kunnen bereiken.

E-mail: ledenadministratie@rdbdarts.nl

Informatie zij-instromers toernooi. De datum zal na de inschrijvingen gecommuniceerd worden.  

Op de ALV van 2010 kwam ter sprake dat er veel krachtsverschil ontstaat in de lagere (3e divisies) omdat hele sterke nieuwe teams noodgedwongen onderaan moesten beginnen. Het grote krachtsverschil zorgde voor veel 9-0 uitslagen die niet leuk gevonden werden door de verliezers maar ook niet door de winnaars. Er is daarom een voorstel aangenomen dat voorziet in een zij instroom van (nieuwe) teams in de 2e divisie.

Het gaat met name om teams die uit de Ere of 1e divisie komen maar niet voldoen aan de eis om 3 leden uit het oude team te behouden voor behoud van de divisie. Maar met bv 3 andere mensen uit de ere of 1e divisie toch wel een heel sterk team kunnen neerzetten. Ook kan dit een team uit een hogere divisie van een andere bond wat overstapt naar RDB betreffen. Ook kan het een 3e divisie team zijn die zichzelf enorm versterkt heeft nadat de promotie was mis gelopen. Etc.: de RDB schrijft hier geen harde regels voor: iedereen die het inschrijfgeld betalen wil, mag meedoen. Inzet is een plaats in de 2e divisie. Voorwaarde is wel dat er minimaal 3 deelnemende teams zijn, anders zal er geen zij-instromers toernooi georganiseerd gaan worden. Deze teams dienen zich tijdens de inschrijfperiode aan te melden. Na de sluiting is dit niet meer mogelijk

Op het toernooi spelen we mini team wedstrijden (4 singles, 2 koppels en een teamronde) in een knock-out toernooi. Er wordt echter gestopt als een partij 4 punten heeft.  Er wordt door gestreden totdat er evenveel teams over zijn als er EXTRA plekken vrij zijn gekomen in de 2e divisie.

Hoe komen we aan de EXTRA vrije plekken in de 2e divisie? Ieder jaar houden er een aantal teams mee op. Daarvoor voorziet ook de extra promotie plaatsen in de reglementen. Ook dit keer zal er een extra doorschuiving plaatsvinden van de 1e naar de ere en 2e naar de 1e. Maar niet van de 3e naar de 2e. Deze plekken worden nu door dit toernooi opgevuld tot zoveel plaatsen als er beschikbaar zijn.

U kunt de Ledenadministratie bellen als u hieraan wilt deelnemen. De kosten bedragen 20 euro per team. Alle deelnemende teams zullen tijdig geïnformeerd worden over de datum, tijd en locatie. 

Voor vragen kunnen jullie terecht bij de Ledenadministratie op ledenadministratie@rdbdarts.nl.

Met vriendelijke groeten,

Namens Rivierenland Darts Bond

Micha Jans
Ledenadministratie
ledenadministratie@rdbdarts.nl
06 – 21911552

 

oprichtingsdatum

24 - 02 - 1989

Bankgegevens

IBAN: NL20 RABO 0124 4626 26
BIC:   RABONL2U 

Adressen Laco

Senioren: D.C. De Rijnvogels
Drielse Rijndijk 61a Driel

Junioren: Sportcafé de Vrijboom
Van Heemstraweg 66 Beuningen

Aangesloten bij:

Nederlandse Darts Bond
Archimedesbaan 7
3439 ME Nieuwegein
www.ndbdarts.nl