Op maandagavond 24 augustus heeft de NDB in een videoconferentie bekend gemaakt dat zij een aantal besluiten hebben genomen omtrent hun competities die gevolgen hebben voor o.a. de R.D.B.
ย 
“๐™‰๐˜ฟ๐˜ฝ ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ก๐™ฉ ๐™š๐™ž๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™˜๐™ค๐™ข๐™ฅ๐™š๐™ฉ๐™ž๐™ฉ๐™ž๐™š๐™จ ๐™ช๐™ž๐™ฉ”
ย 
We zitten nog steeds midden in de coronacrisis. Een onzekere periode waarvan we niet weten hoe lang die nog gaat duren. Het leek lang de goede kant op te gaan maar het kabinet kwam vorige week met een sombere boodschap en een dringend advies, want ‘het gaat niet goed’. Na een coronacrisis vergadering heeft de NDB de ontwikkelingen en ervaringen in de praktijk met darten รฉn de anderhalve meter regel, op een rij gezet en besloten de eigen competities uit te stellen.
ย 
De NDB heeft vorige week daarom een aantal moeilijke beslissingen moeten nemen. Ondanks dat wij alles op alles hebben gezet om te kijken hoe we weer verantwoord kunnen beginnen hebben wij door de recente ontwikkelingen en enkele praktijkvoorbeelden de volgende beslissingen genomen:
ย 
1. Wij stellen onze landelijke competities, LaCo en SuperLeague, uit tot 1 januari 2021.
ย 
2. Het NDB Rankingcircuit wordt niet opgestart voor 1 januari 2021.
ย 
3. De inschrijving voor de Dutch Open Darts zal niet op 1 oktober 2020 open gaan. Er zal in een later stadium bekend gemaakt worden of en wanneer de Dutch Open Darts in 2021 georganiseerd gaat worden.
ย 
4. Daarnaast adviseren wij onze lidorganisaties om haar regionale competities ook uit te stellen tot 1 januari 2021. Echter dienen alle lidorganisaties hier zelf een besluit over te nemen gezien de grote regionale verschillen in maatregelen, beperkingen en lokale aanpak van gemeenten en veiligheidsregio’s.
๐—ฅ๐—ฒ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—ฅ๐——๐—•
Het bestuur van de RDB is er van overtuigd dat de NDB voor wat betreft de landelijke competities en toernooien de enige juiste beslissing maakt. Waar wij een andere mening zijn toegedaan is het vierde punt.
ย 
Wij zijn van mening dat, met de juiste afspraken en gezond verstand, onze competitie gestart kan worden vanaf maandag 5 oktober. Dit blijft uiteraard wel onder voorbehoud van verregaande opheffingen van versoepelingen voor de horeca.
ย 
Wij hebben hier al onze leden voor nodig om het protocol te respecteren om zo op elkaars gezondheid en ons spelletje te blijven letten. Dit protocol zal spoedig gepresenteerd worden en verzonden worden richting teamcaptains en speelgelegenheden.
ย 
Mochten er vragen zijn over het protocol, de beslissing om onze competitiestart uit te stellen tot 5 oktober of de beslissingen van de NDB omtrent haar competities kan er contact opgenomen worden met onze voorzitter Stef. Dit kan via voorzitter@rdbdarts.nl.
ย 
Met sportieve groet,
ย 
๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—ฅ๐——๐—•